NOVOSTI

Belgijskom paru zabrana letenja 3 godine zbog psa u krilu

Pravila postoje kako bi ih se držali, što vrijedi i za putnike s kućnim ljubimcima u kabini zrakoplova. Jedan belgijski par dobio je zabranu letenja na 3 godine aviokompanijom TUI Belgium zbog nepridržavanja instrukcija kabinskog osoblja tijekom leta.

Belgijskom paru zabrana letenja 3 godine zbog psa u krilu

Ovog prosinca supružnici su putovali TUI-jevim letom iz Belgije za Alicante u Španjolskoj. Let je kasnio punih 9 sati, pa je dvoje putnika svojevoljno odlučilo izvaditi svog psića iz putne torbe.

Zbog tehničkog problema zrakoplova, morali smo se prebaciti u drugi zrakoplov koji je na kraju poletio 9 sati kasnije od planiranog. Psić je bio u stresu s obzirom na to da je više sati proveo u skučenoj torbi i vlasnici su ga odlučili tijekom leta staviti u krilo, pravdajući taj potez činjenicom da su stalni putnici tog avioprijevoznika te da su prijevoz psa u putničkoj kabini platili 100 eura.

Supružnici tvrde da je posada ranije dozvoljavala takve stvari, pa su i ovog puta napravili isto, no bez konzultacija s kabinskim osobljem. Kada je osoblje uočilo psa na sjedalu, zatražili su od vlasnika da kućnog ljubimca vrate u torbu, a zatim je došlo do verbalnog sukoba.

Zbog odbijanja sigurnosnih pravila u putničkoj kabini, par je dobio zabranu putovanja ovom aviokompanijom do kraja 2025. godine, te je njihova povratna karta poništena, pa su za putovanje natrag u Belgiju morali kupiti novu kartu kod drugog avioprijevoznika.

Glasnogovornik TUI-ja potvrdio je događaj dodajući da je stvar mogla biti mirno riješena da putnici nisu odlučili ući u sukob s kabinskim osobljem zbog čega je posljedično i donesena odluka o zabrani putovanja na čak 3 godine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar