NOVOSTI

Krešimir Kučko napustio Air Mauritius

Krešimir Kučko kojeg je, uz Jean Laval Ah Chip (CFO – direktor financija), uprava aviokompanije Air Mauritius suspendirala još u rujnu 2023. godine, je i službeno napustio mjesto izvršnog direktora i uslijed raskida poslovnog odnosa s Air Mauritius.

Krešimir Kučko napustio Air Mauritius
Photo: Ashim D’Silva

Razlog za suspendiranje rukovodećeg kadra u rujnu 2023. godine je bila sumnja da su Krešimir Kučko (CEO) i Jean Laval Ah Chip (CFO) navodno prihvatili boravak u jednom luksuznom hotelu u Francuskoj koji je u potpunosti platio jedan od dobavljača koji posluje s aviokompanijom.

Za potrebe provedbe interne istrage imenovano je neovisno tijelo koje je trebalo rasvijetliti okolnosti slučaja i podnijeti izvještaj upravi aviokompanije na daljnje odlučivanje i postupanje.

Iako rezultati predmetne istrage nisu javno dostupni, izgleda kako je Krešimir Kučko čija je suspenzija na snazi od rujna 2023. godije, sad i službeno otišao iz aviokompanije.

Inače, Krešimir Kučko je ranije obnašao rukovodeće funkcije u nacionalnom prijevozniku Croatia Airlines u razdoblju od 2012. do 2017. godine, a zatim je obnašao dužnost direktora bahreinskog nacionalnog prijevoznika Gulf Air u razdoblju od 2017. do 2021. godine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar