NOVOSTI

Kabinsko osoblje Lufthansa grupacije najavilo još jedan štrajk

Tek što je jučer, 09. ožujka, završio trodnevni štrajk zemaljskog osoblja Lufthanse, najavljen je novi štrajk za sljedeći tjedan i to od strane kabinskog osoblja.

Kabinsko osoblje Lufthansa grupacije najavilo još jedan štrajk
Photo: Pixabay

Nedugo nakon što je Lufthansa objavila veoma dobre rezultate i neto profit od 1.7 milijardi eura za 2023. godinu koji se udvostručio u odnosu na godinu prije, kabinsko osoblje je odlučilo zakazati novi štrajk za utorak i srijedu, odnosno 12. i 13. ožujka 2024. godine.

Prema procjeni Lufthanse oko 100.000 putnika bi moglo osjetiti posljedice štrajka, kako na linijama Lufthanse, tako i na linijama na kojima prometuje Cityline. Još uvijek nije sasvim izvjesno kako bi štrajk mogao utjecati na avioprijevoznike s kojima Lufthansa ima potpisan ugovor o suradni (codeshare).

Štrajk će obuhvatiti sve odlazne letove iz Frankfurta u utorak 12. ožujka te zatim sve odlazne letove iz Munchena u srijedu 13. ožujka, u periodu od 04:00 do 23:00 sata po lokalnom vremenu.

U svojoj najavi, UFO sindikat koji predstavlja kabinsko osoblje je istaknuo zahtjev za povećanjem plaće od 15%, kao i jednokratnu isplatu od 3.000 EUR za pokrivanje stope inflacije za svojih 18.000 članova unutar Lufthanse i 1.000 članova unutar Citylinea.

Kako sada stvari stoje, ovaj štrajk bi mogao biti još jedan u nizu, ali ne i posljednji štrajk Lufthansa osoblja u 2024. godini.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar