NOVOSTI

KLM povećava kapacitet za Zagreb

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik, KLM Royal Dutch Airlines, ipak će povećati kapacitet na svojoj redovnoj liniji za Zagreb u ovoj ljetnoj sezoni.

KLM povećava kapacitet za Zagreb

KLM ipak povećava kapacitet između Zagreba i Amsterdama! Naime, prijevoznik od početka ovogodišnjeg ljetnog reda letenja između dvije spomenute zračne luke prometuje dva puta dnevno, s jutarnjim i popodnevnim polaskom iz Zagreba, a na liniji prometuju zrakoplovi tipa Embraer 190 kapaciteta 100 sjedala.

KLM je ranije najavio da će između Zagreba i Amsterdama ovog ljeta, pa čak i u špici sezone, prometovati isključivo zrakoplovi spomenutog tipa, dok su zrakoplovi tipa Boeing najavljeni samo subotom. U međuvremenu je došlo do promjene te će KLM na liniji za Zagreb od početka srpnja prometovati dva puta dnevno no sa zrakoplovima tipa Boeing 737-700 i 800 značajno većeg kapaciteta u odnosu na trenutne Embraere.

Nizozemski je prijevoznik i ranije u špici ljetne sezone prema Zagrebu prometovao sa zrakoplovima tipa Boeing, pa je ranija promjena na Embraere bila svojevrsno smanjenje kapaciteta. To se ipak neće dogoditi s obzirom na to da su veći zrakoplovi najavljeni od početka srpnja do kraja kolovoza. KLM je i prethodnih godina u istom razdoblju prometovao s većim zrakoplovima, a onda je naknadno Embraere zamijenio Boeingom sve do kraja ljetnog reda letenja, odnosno kraja listopada, pa je moguće da će se isto dogoditi i ovog ljeta.

Cjelogodišnja linija prema Splitu nastavila je prometovati i u ljetnom redu letenja, na njoj trenutno prometuju zrakoplovi tipa Embraer i Boeing, a u špici ljetne sezone KLM će broj letova prema Splitu povećati s jednog na tri dnevno. Dubrovačka zračna luka trenutno ima samo vikend operacije ovog prijevoznika, a svakodnevni su letovi planirani s početkom srpnja.

U špici ljetne sezone KLM Royal Dutch Airlines prometovat će na tri redovne linije prema Hrvatskoj i to šest puta dnevno.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar