NOVOSTI

Croatia Airlines uvela nove sezonske linije iz Splita za Oslo i Skoplje

Danas, 14. svibnja, u Zračnoj luci Split svečano je obilježeno uvođenje novih sezonskih linija Croatia Airlinesa iz Splita za Oslo i Skoplje, kojima hrvatski nacionalni avioprijevoznik širi mrežu europskih odredišta tijekom ovogodišnje turističke sezone.

Croatia Airlines uvela nove sezonske linije iz Splita za Oslo i Skoplje

Prigodna svečanost, kojom splitska zračna luka dobiva još kvalitetniju zračnu povezanost s Europom, održana je uoči prvog leta Split – Oslo. Od danas, 14. svibnja, do sredine listopada 2023.g. putnicima su na ovoj međunarodnoj liniji na raspolaganju letovi nedjeljom, s polijetanjem iz splitske zračne luke u 13 sati i 50 minuta. Letovi će se obavljati zrakoplovima tipa Airbus.

Na današnjem prvom letu iz Splita za Oslo bila su 82 putnika, a na povratnom letu iz Osla u Split predbilježeno je 89 putnika.

Na svečanosti je bilo riječi i o novoj sezonskoj liniji Split – Skoplje na kojoj je prvi let obavljen u petak, 12. svibnja 2023. Letovi na ovoj liniji planirani su dvaput na tjedan – utorkom i petkom, također do sredine listopada ove godine, a obavljat će se zrakoplovom Dash 8-Q400.

  • Drago nam je što smo i u ovogodišnjem ljetnom redu letenja proširili našu mrežu odredišta iz Splita i što ćemo prometovati na linijama za Oslo i Skoplje. Tako ćemo tijekom ove sezone Split izravno povezati s 20 inozemnih odredišta, a Republiku Hrvatsku s ukupno 24, čime pružamo snažnu podršku razvoju hrvatskog turizma i gospodarstva te pridonosimo još većoj privlačnosti naše domovine na turističkoj karti svijeta – rekla je Marija Pavić, rukovoditeljica prodaje Croatia Airlinesa.
  • U Zračnu luku Split tijekom ljetne sezone leti preko 50 zračnih prijevoznika, no strateški gledano Croatia Airlines je naš najznačajniji poslovni partner jer nudi najširu mrežu izravnih linija, najveći broj letova te osigurava cjelogodišnju povezanost naše regije sa svijetom. Prošlogodišnja mreža s 18 izravnih linija prema europskim odredištima ove sezone se dodatno povećava s linijama za Oslo i Skopje. Ako se tome pridodaju 3 domaće linije i serije charter letova prema Švedskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj i Irskoj, onda možemo procijeniti koliki je značaj Croatia Airlinesa u ostvarenju poslovnih ciljeva Zračne luke Split, a posebice u daljnjem razvoju zračnog prometa i turizma u ovoj regiji – rekao je Pero Bilas, pomoćnik direktora ZL Split.
  • Iza nas je odličan početak predsezone, a nove sezonske aviolinije pridonijet će još kvalitetnijem pozicioniranju Splitsko – dalmatinske županije na našim emitivnim tržištima. Za južnije regije poput naše pojačan aviopromet i intenzivniji letovi od ključne su važnosti, naročito kada govorimo o udaljenom skandinavskom tržištu i njihovim  gostima koji su, u ekonomskom smislu, među najjačima na svijetu. Iznimno se veselimo zbog dolaska naših gostiju te zbog početka i službeno prve turističke sezone bez pandemije u kojoj se nadamo potpunom oporavku turističkog tržišta. Svakako trebamo naglasiti da izvrsnim turističkim rezultatima naše županije doprinosi i dugogodišnja uspješna suradnja s Croatia Airlinesom, kojoj se nadamo i u budućnosti – rekla je Maja Franetović iz Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije.
  • Ove sezone imamo još dvije nove linije u suradnji s nacionalnim prijevoznikom Croatia Airlinesom, što pridonosi uspješnom početku predsezone. Novi letovi u Oslo i Skoplje su dodatna vrijednost našem turističkom proizvodu jer gosti koji u destinaciju dolaze izravnim letovima su odmorniji i zadovoljniji, a i lakše se odlučuju za putovanje. Veseli nas što je jedno od novih putovanja vezano za skandinavsko tržište, koje je među naših 5 najvažnijih emitivnih tržišta, osobito zbog toga što su turisti iz Skandinavije poznati kao dobri potrošači i više se puta odlučuju za posjet određenoj destinaciji. S optimizmom gledamo na ovogodišnju turističku sezonu i nadamo se velikom broju putnika na novim linijama te nastavku uspješne suradnje s Croatia Airlinesom i u budućnosti – rekla je Alijana Vukšić, direktorica Turističke zajednice grada Splita.

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone izravno će povezivati Split s ukupno 20 europskih odredišta, odnosno 21 zračnom lukom – Amsterdam, Atena, Beč, Berlin, Bukurešt, Dublin, Düsseldorf, Frankfurt, Kopenhagen, London Gatwick i London Heathrow, Lyon, Milano, München, Oslo, Pariz, Prag, Rim, Skoplje, Stockholm i Zürich.

Croatia Airlines tijekom turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s 24 međunarodna odredišta, odnosno 25 europskih zračnih luka, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.000 letova, a u ponudi će biti više od 1,820.000 sjedala.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik mrežom izravnih međunarodnih letova i ove godine pruža snažnu podršku razvoju hrvatskog turizma i gospodarstva te ostaje strateški važan dio hrvatske prometne i turističke infrastrukture.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar