NOVOSTI

KLM ažurirao ljetni red letenja za 2024. godinu

KLM je danas ažurirao svoj ljetni red letenja za sljedeću godinu u kojem će ponuditi veći kapacitet prema tri hrvatske zračne luke na svojim redovnim linijama iz Amsterdama.

KLM ažurirao ljetni red letenja za 2024. godinu
Photo: Croatian Aviation

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik, KLM Royal Dutch Airlines, ažurirao je svoj ljetni red letenja za sljedeću godinu u kojem će ponuditi veći kapacitet prema tri odredišta u Hrvatskoj – Dubrovniku, Splitu i Zagrebu.

KLM do danas u prodaji nije imao drugi dnevni let za sljedeće ljeto između Amsterdama i Zagreba no to se ovog jutra promijenilo. U prodaji je ponovno kasnovečernji dolazak u Zagreb (22h) te jutarnji polazak iz Zagreba za Amsterdam (06h), a na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa E295 kapaciteta 132 sjedala, što je značajno više u odnosu na zrakoplove tipa E90 koji su ranije prometovali (i prometuju ove zime) na ovoj liniji (kapaciteta 100 sjedala).

U špici ljetne sezone KLM će ponovno prebaciti operacije prema Zagrebu s Embraera na Boeing, no za zračnu je luku i putnike najbitnije da je drugi dnevni let ponovno u prodaji, osobito jer s jutarnjim polaskom iz Zagreba putnici mogu ostvariti brojne konekcije preko Amsterdama.

KLM je napravio promjene i u ljetnom redu letenja za Split. Prvo će, u posljednjem zimskom mjesecu, ožujku, KLM prometovati i dalje jednom tjedno, subotom, no umjesto zrakoplova tipa E90 najavljeni su zrakoplovi tipa B737-800.

Od 01. travnja najavljeni su svakodnevni letovi između dva grada, a od kraja lipnja KLM će, do kraja kolovoza, između Splita i Amsterdama ponovno prometovati 3 puta dnevno. Za razliku od ove godine, svakodnevni letovi najavljeni su i u rujnu i listopadu.

S početkom ljetnog reda letenja KLM će dva puta tjedno (vikendom) prometovati i prema Dubrovniku. U špici ljetne sezone između Dubrovnika i Amsterdama KLM će prometovati svakodnevno, no novost je da su u špici sezone dostupna dva tjedna leta više. Naime, trenutno su u prodaji dva dnevna leta svakog petka i subote, no jasno je da kompanija trenutno radi na ljetnom redu letenja pa su operativne promjene još uvijek moguće.

S obzirom na zrakoplove planirane na linijama prema Hrvatskoj, jasno je da će KLM sljedećeg ljeta ponuditi veći broj sjedala prema Hrvatskoj u odnosu na ovu godinu.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar