NOVOSTI

Jet2.com obilježava 15. godišnjicu letova prema Hrvatskoj

Poznata britanska leisure aviokompanija obilježila je u svibnju 2024. godine 15. godišnjicu letova prema Hrvatskoj. Od 2009. godine pa do ovogodišnje ljetne sezone Jet2.com je narastao s 2 na čak 13 linija prema Hrvatskoj.

Jet2.com obilježava 15. godišnjicu letova prema Hrvatskoj
Photo: Dan Stephens

Prvi let prema hrvatskim destinacijama Jet2.com je zabilježio 2. svibnja 2009. godine na liniji iz Belfasta prema Dubrovniku, a uskoro i na liniji između Split – Newcastle.

Danas Jet2.com pometuje na 13 sezonskih linija prema Hrvatskoj, odnosno prema Dubrovniku i Splitu, iz 8 zračnih luka u UK-u (Belfast, Birmingham, East Middlands, Edinburgh, Leeds Bradford, Londond Stansted, Manchester i Newcastle). Tijekom ljetnih mjeseci Jet2.com će imati i do 36 tjednih letova s polascima prema Dubrovniku i Splitu.

Kao odgovor na veliku potražnju tijekom ljetnih mjeseci, Jet2.com i Jet2holidays su već prošle godine najavili dodavanje Pule na listu destinacija, a sve u cilju da svojim putnicima omoguće odmor na istarskoj obali i to od ljeta 2025.

Jet2.com i Jet2holidays planiraju za početak prema Puli letjeti iz 3 zračne luke u UK-u. Stoga, Pula bi sljedeće ljeto trebala biti povezana letovima Jet2.com i Jet2holidays sa Birminghamom, Manchesterom i Londonom (Stansted).

„Danas provodimo iznimno popularan program letova i odmorišnih aranžmana u Hrvatskoj, gdje smo dosad iz UK-a dovezli milijune putnika. Takav uspjeh tijekom posljednjeg desetljeća i pol ne bi bio moguć bez kvalitetnih odnosa koje gradimo s hrvatskim partnerima na čemu im od srca zahvaljujem. Kako nastavljamo rasti i dovoditi sve više ljudi u ovu divnu zemlju, očekujemo još jači razvoj suradnje između Hrvatske i UK-a, što će potaknuti daljnji rast dolazaka britanskih, ali i drugih turista u ovo atraktivno mediteransko odredište“, rekao je Steve Heapy, izvršni direktor turoperatora Jet2.com i Jet2holidays. 

„Posljednjih 15 godina Hrvatsku i Veliku Britaniju uspješno povezuje Jet2.com, vodeća britanska leisure aviokompanija. Dugogodišnje strateško partnerstvo HTZ-a s ovom prestižnom aviokompanijom uvelike potiče rast broja dolazaka britanskih turista u Hrvatsku, što kontinuirano doprinosi pozitivnim turističkim trendovima s ovog važnog tržišta. Istovremeno, stabilna suradnja HTZ-a i Jet2.com-a snažno utječe na pozicioniranje Hrvatske kao sigurne, pristupačne i atraktivne turističke destinacije, o čemu svjedoči i najavljeno povećanje broja aviolinija prema, Britancima omiljenim hrvatskim destinacijama, Splitu i Dubrovniku“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, dodavši kako se veseli budućem zajedničkom partnerstvu koje se temelji na dugogodišnjem uzajamnom povjerenju, prijateljstvu i razumijevanju.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar