NOVOSTI

Jasmin Bajić izabran za člana Upravnog odbora Međunarodne udruge za zračni promet (IATA)

Dana 6. ožujka ove godine u Upravni odbor (The Board of Governors) Međunarodne udruge za zračni promet (IATA) izabran je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

<strong>Jasmin Bajić izabran za člana Upravnog odbora Međunarodne udruge za zračni promet (IATA)</strong>
Photo: Croatia Airlines

To je veliko međunarodno priznanje za hrvatskoga nacionalnog avioprijevoznika, koji je član IATA-e postao 1992. godine i svojim 35-godišnjim profesionalnim iskustvom i znanjima svakodnevno pridonosi kvalitetnom radu ove organizacije, aktivno oblikujući još sigurnije, održivije i svim ključnim dionicima dostupnije zrakoplovno tržište.

Podsjetimo, IATA je Međunarodna udruga za zračni promet u čijem je članstvu više od 320 zrakoplovnih prijevoznika, odnosno 83% ukupnog međunarodnoga zračnog prometa. Ima presudnu ulogu u području zračnog prometa, dok njezini članovi svojim svakodnevnim djelovanjem aktivno sudjeluju u oblikovanju budućeg rasta sigurne, zaštićene i održive industrije zračnog prometa, koja povezuje i obogaćuje svijet u kojem živimo i putujemo.

Jasmin Bajić izabran je za predsjednika i glavnog izvršnog direktora Croatia Airlinesa u studenom 2017. godine, a Croatia Airlinesu pridružio se još 1995. godine. Tijekom 29 godina provedenih u Croatia Airlinesu obavljao je različite menadžerske funkcije, uključujući korporativno planiranje, strategiju, planiranje flote, upravljanje mrežom, financije i kontroling. Prije imenovanja na mjesto predsjednika i izvršnog direktora Croatia Airlinesa, bio je direktor Kontrolinga i unutarnje revizije, a tijekom svog dosadašnjeg rada bio je aktivan i u znanstvenoistraživačkom radu na području zrakoplovne industrije te je objavio više od 30 publikacija.

Imenovanjem u Upravno vijeće IATA-e ostvarit će dodatan doprinos za Croatia Airlines i Republiku Hrvatsku, aktivno sudjelujući i na ovaj način u novim poglavljima hrvatske zrakoplovne industrije, stoji u zaključku priopćenja za medije hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar