NOVOSTI

Iberia krajem travnja za Dubrovnik, u lipnju prema Splitu i Zagrebu

Španjolski nacionalni avioprijevoznik, Iberia Airlines, članica OneWorld alijanse, revidirala je svoj red letenja za ovu ljetnu sezonu. U odnosu na prošlogodišnju, ove će godine krenuti s prometovanjem prema hrvatskim zračnim lukama nešto kasnije.

Iberia krajem travnja za Dubrovnik, u lipnju prema Splitu i Zagrebu

Španjolska Iberia krajem travnja vraća se u Zračnu luku Dubrovnik, a od lipnja u Split i Zagreb. U prošlogodišnjem ljetnom redu letenja letovi između Madrida i Dubrovnika krenuli su s prometovanjem već na samom kraju ožujka, odnosno s početkom ljetnog reda letenja.

Iberia će ovog ljeta ponovno prometovati prema tri odredišta u Hrvatskoj, u planu ni ove godine nema linije prema zadarskoj zračnoj luci. Prva će s prometovanjem krenuti linija između Madrida i Dubrovnika, preciznije, 29. travnja ove godine. Iberia će postepeno povećavati broj operacija kako se budemo bližili samoj špici ljetne sezone. Do lipnja, u prometu će biti tri tjedna leta, svakog ponedjeljka, četvrtka i subote.

Već s 01.06. na ovoj će liniji zrakoplovi španjolskog prijevoznika prometovati svakodnevno, a od 01. kolovoza čak dva puta dnevno. Iberia će najveći kapacitet uvjerljivo imati prema Zračnoj luci Dubrovnik prema kojoj su i u rujnu najavljeni svakodnevni letovi. Na kraju sezone, u listopadu, u razoblju od 05. do 28.10., najavljeno je pet letova tjedno, svakog dana osim srijedom i petkom.

Povratak u Split i Zagreb

Za razliku od Dubrovnika, letovi prema Splitu i Zagrebu kreću nešto kasnije, tek u lipnju. Između Splita i Madrida Iberia će prometovati od 18. lipnja, tri puta tjedno – ponedjeljkom, srijedom i nedjeljom.

Broj tjednih rotacija povećat će se u srpnju, s tri na pet, a od početka do kraja kolovoza najavljeni su svakodnevni letovi. Iberia će i u rujnu letjeti na ovoj liniji no tri puta tjedno, svakog ponedjeljka, srijede i nedjelje, zaključno s 24. rujnom, kada je i najavljen posljednji let u ovogodišnjem ljetnom redu letenja.

Iberia krajem travnja za Dubrovnik, u lipnju prema Splitu i Zagrebu

Što se tiče Zagreba, Iberia ima najavljen prvi let između dva glavna grada za 03. lipanj. U početku su najavljena svega dva leta tjedno, utorkom i subotom, a u srpnju se broj tjednih rotacija povećava na ukupno tri, dodaje se let petkom.

U samoj špici sezone, u kolovozu, između Zagreba i Madrida Iberia planira prometovati svakodnevno, no u rujnu ponovno dolazi do smanjenja rotacija na svega tri tjedna leta, utorkom, četvrtkom i subotom. I na ovoj liniji nema najavljenih letova u listopadu, već će španjolski prijevoznik, prema trenutnim planovima, zaključiti prometovanje prema Zagrebu 30. rujna ove godine.

Podsjećamo, prije izbijanja globalne pandemije, u 2019. godini, Iberia je prema Dubrovniku u samoj špici ljetne sezone prema Dubrovniku određenim danima prometovala čak tri puta dnevno, dok su prema Zagrebu bila dostupna do dva leta dnevno.

Na svim linijama prema Hrvatskoj Iberia planira zrakoplove tipa A320, no kao i prethodnih godina, s obzirom na booking, moguće su korekcije, pa nema sumnje da će u Split, Dubrovnik i Zagreb ovog ljeta slijetati i zrakoplovi tipa A321 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet do 200 sjedala.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar