NOVOSTI

Finnair obnovio liniju za Zagreb

Finski nacionalni avioprijevoznik, Finnair, član OneWorld alijanse, danas je obavio prvi let ove sezone između Helsinkija i Zagreba.

Finnair obnovio liniju za Zagreb
Photo: Nikola Kovacevic

Finnair je danas, 27. travnja, obavio prvi let ove sezone na redovnoj liniji između Helsinkija i Zagreba. Podsjećamo, prijevoznik je liniju uveo u prošlogodišnjem ljetnom redu letenja (01. svibnja), no prijevoznik je na njoj prekinuo operacije ranije od planiranog, već na kraju srpnja prošle godine, ne navodeći konkretan razlog otkazivanja letova.

Ipak, prijevoznik se ovog proljeća vratio u Zagreb, a zahvaljujući putniku s prvog leta, iz Zagreba je prema glavnom gradu Finske otputovalo 50-tak putnika.

Linija će ovog ljeta prometovati 2 puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, sve do početka listopada (08.10.2023.). Prijevoznik je ranije u prodaji imao i treći tjedni let na ovoj liniji, no isti više nisu dostupni za booking. Također, ranije su letovi planirani sve do kraja ljetnog reda letenja odnosno kraja listopada, no polasci nakon 08. listopada su sada otkazani. Na spomenutoj liniji u ovogodišnjem ljetnom redu letenja dostupno je više od 10 tisuća sjedala.

Na liniji između Helsinkija i Zagreba Finnair će koristiti zrakoplove tipa E190, A319 te A321.

Uz Zagreb, Finnair u ljetnom redu letenja prometuje i prema Splitu i Dubrovniku. Prema Splitu su najavljena četiri tjedna leta, dok će u Dubrovnik u špici ljetne sezone zrakoplovi ovog prijevoznika slijetati svakodnevno.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar