NOVOSTI

EasyJet službeni prijevoznik ovogodišnjeg Eurosonga

Eurosong će se ove godine održati u Liverpoolu, a EasyJet je službeni avioprijevoznik ovogodišnjeg izdanja. U vrijeme održavanja ovog festivala, EasyJet će ponuditi značajno više sjedala između Liverpoola i zemalja koje nastupaju na samom natjecanju.

EasyJet službeni prijevoznik ovogodišnjeg Eurosonga

Još 1997. godine, dakle prije čak 25 godina, EasyJet je pokrenuo letove iz Liverpoola i od tada je ovo jedno od važnijih odredišta niskotarifnog prijevoznika Trenutno je u toj zračnoj luci bazirano čak 6 zrakoplova te 360 letačkog i kabinskog osoblja. EasyJet je ujedno i najveći klijent same zračne luke s ukupno 26 ruta na kojima je samo u 2022. godini prevezao preko 2 milijuna putnika.

S obzirom na to da je EasyJet najveći operator u Liverpoolu, nije iznenađenje da je upravo taj avioprijevoznik odabran za službenog partnera samog Eurosonga, koji se u spomenutom gradu održava od 9. do 13. svibnja ove godine. Popratna događanja oko samog natjecanja održavaju se tjedan prije i kasnije samog Eurosonga. Treba spomenuti kako EasyJet u ovom trenutku nema redovnih linija između Liverpoola i hrvatskih zračnih luka.

Prema objavi samog prijevoznika, očekuje se da će na linijama EasyJeta u Liverpool doputovati tisuće fanova ovog glazbenog događaja. Robert Birge, direktor marketinga u EasyJetu je izjavio sljedeće: ” U razdoblju od siječnja do kraja ožujka ove godine prevezli smo 15.6 milijuna putnika na 1.200 dnevnih letova, naš se Load Factor značajno popravio i iznosi visokih 88%. Nažalost, u travnju očekujemo usporavanje rasta zbog štrajka francuske kontrole leta što značajno utječe na planiranje letova i last minute otkazivanja istih. U svibnju ćemo, nadamo se, ponovno imati značajan rast, zahvaljujući i Eurosongu čiji smo ponosni partner”.

Dodajmo još kako je Zadar jedina hrvatska zračna luka koja ima direktni let prema Liverpoolu. Na liniji sezonski prometuje irski niskotarifni prijevoznik Ryanair, no oni koji se odluče putovati na Eurosong ovu liniju ipak neće moći koristiti s obzirom na to da ista kreće s prometovanjem tek u lipnju ove godine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar