NOVOSTI

Boeing 747 u Zagrebu

U zagrebačku zračnu luku ove subote, 22. travnja, slijeće Boeing 747 iz Sjedinjenih Američkih Država. S obzirom na rijetke dolaske ovog tipa zrakoplova u zagrebačku zračnu luku, ovakva vijest uvijek veseli zaljubljenike u avioindustriju.

Boeing 747 u Zagrebu

U zagrebačku će zračnu luku, ove subote, 22. travnja, nešto prije 13 sati po lokalnom vremenu sletjeti zrakoplov tipa B747-400F. Radi se o zrakoplovu u vlasništvu američkog prijevoznika Kalitta Air čiji je core business prijevoz tereta diljem svijeta. Ovaj je avioprijevoznik više puta u hrvatskim zračnim lukama na brojnim charter letovima, uglavnom u Rijeci, no ranije i u Zagrebu.

Radi se o zrakoplovu s registarskom oznakom N713CK, starom 20 godina, koji, prema posljednjim fotografijama, nema posebno bojanje već je kompletno bijel. Prema najavi, zrakoplov bi danas poslijepodne, oko 16 sati, iz zagrebačke zračne luke trebao poletjeti prema Seulu, odnosno prema zračnoj luci Incheon.

Širokotrupni zrakoplovi su, za razliku od prije izbijanja globalne pandemije, poprilična rijetkost u zagrebačkoj zračnoj luci. Još 2019. godine Korean Air je na redovnoj liniji za Seul prometovao sa zrakoplovima tipa B787, Emirates za Dubai s B777, Air Canada Rouge za Toronto s B767 te Air Transat također za Toronto s A330. Od spomenutih prijevoznika tek će Air Transat ovog ljeta prometovati prema Torontu sa širokotrupnim zrakoplovom tipa A330-200.

I ovog će ljeta u Zagreb povremeno dolaziti širokoturpni zrakoplovi na cargo letovima, no to ne zamijenjuje brojne redovne operacije s širokotrupnim zrakoplovima na putničkim long haul linijama.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar