NOVOSTI

Dubrovnik dočekao ponovnu uspostavu direktnih letova prema SAD-u!

Dubrovačka zračna luka ovog je vikenda ponovno dočekala uspostavu direktnih letova na relaciji New York – Dubrovnik. Naime, u subotu 25. svibnja, u Zračnu luku Ruđer Bošković sletio je rado viđen gost iz SAD-a.

Dubrovnik dočekao ponovnu uspostavu direktnih letova prema SAD-u!
Photo: Tim Gouw

Zračna luka Ruđer Bošković se definitivno može pohvaliti kao jedina hrvatska zračna luka koja ima izravne letove prema SAD-u, barem što se tiče ljetnog rasporeda letenja. Uz letove zrakoplovne kompanije United Airlines prema SAD-u, tijekom ljetnih mjeseci i zagrebačka zračna luka ima izravnu liniju Air Transata prema Sjevernoj Americi, ali prema Torontu u Kanadi.

Prvi dolazni let aviokompanije United Airlines iz New Yorka u Dubrovnik koji je bio popunjen gotovo do zadnjeg mjesta sletio je u Zračnu luku Ruđer Bošković 25. svibnja, ali s kašnjenjem od nekoliko sati.

Što se tiče direktnih letova prema SAD-u iz Dubrovnika, američka aviokompanija United Airlines planira prometovati na liniji između Dubrovnika (Zračna luka Ruđer Bošković – DBV) i New Yorka (Newark Liberty International Airport – EWR) tijekom ljetnog rasporeda letenja u razdoblju od 25. svibnja do 24. rujna 2024. godine.

I na kraju valja istaknuti kako će umjesto prvotno najavljenih zrakoplova tip Boeing B767-300, United Airlines na liniji prema Dubrovniku prometovati sa zrakoplovima tip Boeing B767-400 koji imaju veći kapacitet sjedećih mjesta, odnosno 231 sjedeće mjesto u konfiguraciji 34/24/173. Dakle, radi se o ukupnom povećanju kapaciteta na liniji između Dubrovnika i New Yorka u ljetnoj sezoni 2024.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar