NOVOSTI

Dubrovnik dočekao dvomilijuntog putnika

Dubrovnik je u petak, 22. rujna 2023. godine, dočekao svog dvomilijuntog putnika. Konkretno, putnicu koja je u Dubrovnik sletjela iz Madrida na letu IB3156 španjolskog nacionalnog avioprijevoznika Iberia.

<strong>Dubrovnik dočekao dvomilijuntog putnika</strong>
Photo: Zračna luka Dubrovnik

Putnicu su svečano dočekali domaćini Zračne luke Dubrovnik u suradnji sa svojim sponzorima te su sretnoj putnici uručili poklone.

Putnica je među poklonima dobila poklon bon u vrijednosti od 500 eura za kupnju avionskih karata te Dubrovnik Pass za dvije osobe.

Također, u nagradnom paketu našla su se i dva noćenja za dvije osobe u Dubrovniku, kao i poklon bon u vrijednosti od 100 eura za večeru za dvije osobe.

<strong>Dubrovnik dočekao dvomilijuntog putnika</strong>
Photo: dvomilijunta putnica (Zračna luka Dubrovnik)

Podsjetimo, na samom jugu Hrvatske, u Zračnoj luci Dubrovnik, u kolovozu je prihvaćeno i otpremljeno ukupno 444.368 putnika, što je još uvijek značajno manje u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu, a radi se o brojci koja je razini kolovoza iz 2017. godine.

Dubrovnik je i u srpnju zabilježio dobar rezultat, 447 tisuća putnika, pa je u kolovozu zabilježeno tek neznatno manje putnika.

No dubrovačka je zračna luka najdalje od brojki iz 2019. godine, a do sada je, u prvih 8 mjeseci ove godine, na Čilipima zabilježeno 1.7 milijuna putnika. Iako u obzir treba uzeti očekivane dobre putničke brojke iz rujna i listopada, a uz to je Dubrovnik dobio i najavu Croatia Airlines o cjelogodišnjoj liniji između Dubrovnika i Frankfurta (za više informacija klikni na LINK), nije izgledno kako će Zračna luka Dubrovnik u 2023. godini dohvatiti putničke brojke iz predpandemijske 2019. godine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar