NOVOSTI

Croatia Airlines uvodi liniju München – Brač!

Danas je u Zračnoj luci Brač predstavljena nova sezonska linija Brač – München, koju u ljetnom redu letenja 2023. godine uvodi nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines u suradnji sa Zračnom lukom Brač i drugim dionicima hrvatskoga turističkog sektora.

<strong>Croatia Airlines uvodi liniju München – Brač!</strong>
Photo: Brac Airport

Osim predstavnika Croatia Airlinesa i Zračne luke Brač na predstavljanju su se okupili predstavnici Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije i lokalnih turističkih zajednica Bola, Supetra, Sutivana, Postira, Pučišća i Selca, hotelijerskih grupacija Bluesun i Gruber-reisen te načelnica Općine Bol.

Sudionici su razgovarali o provođenju zajedničkih aktivnosti vezanih za uvođenje nove linije Brač – München kojima bi se, korištenjem sinergijskih efekata, kreirao kvalitetan i prepoznatljiv hrvatski turistički proizvod. Zaključeno je da linija ima značajan potencijal s obzirom da je ove godine najviše inozemnih turista na Brač stiglo iz Njemačke, čak 5 posto više nego u pretpandemijskoj 2019. godini, te da povećanje prometne povezanosti otoka Brača tijekom ljetne sezone ima punu opravdanost i zbog sve većeg broja raspoloživih smještajnih kapaciteta te cjelokupne ponude na otoku.

Letovi Brač – München planirani su u razdoblju od kraja svibnja do prve polovice listopada 2023. godine, jednom tjedno, subotom, a na liniji će prometovati zrakoplovi tipa Dash 8-Q400 Croatia Airlinesa, kapaciteta 76 sjedala.

– Kao nacionalni avioprijevoznik i u 2023. godini želimo snažno pridonijeti razvoju hrvatskoga turističkog proizvoda, a uvođenje nove sezonske liniji München – Brač jedna je novosti kojima to planiramo učiniti. Uvjeren sam da će linija značajno unaprijediti zračnu povezanost Zračne luke Brač, koja se dosad najčešće ostvarivala preko Splita, te da ćemo sinergijom postići kvalitetne rezultate. Tijekom sljedeće turističke sezone ukupno planiramo povezati Hrvatsku s 22 međunarodna odredišta, obaviti više od 17.000 letova i ponuditi više od 1,820.000 sjedala, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija. U tom kontekstu podsjetio bih da ponovno planiramo čarter letove iz Graza i Linza za Brač, kao i domaće redovite letove Zagreb – Brač dvaput na tjedan, što zajedno s novom linijom Brač – München nesumnjivo predstavlja snažan doprinos Croatia Airlinesa poslovanju bračke zračne luke, a istodobno i jačanju turizma u Splitsko – dalmatinskoj županiji – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa.

– Iznimno me veseli još jedna dobra vijest u ovo adventsko vrijeme koje je unijelo poseban blagdanski duh među lokalno stanovništvo i sve posjetitelje na Braču. Sinergija s našim nacionalnim avioprijevoznikom u dovođenju gostiju s toliko nam važnog emitivnog tržišta donosi nove prilike za još uspješniju turističku sezonu 2023. Svjesni smo kako je nekima upravo duže poslovanje otežavajuća okolnost dolaska na destinaciju, a dostupnost destinacije pravi put do turističkog uspjeha. Aviogosti iznimno su važni jer koriste cijeli niz usluga na destinaciji – od transfera, smještaja, izleta uživanja u lokalnoj hrani i piću. Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije u suradnji sa svim strateškim dionicima, lokalnim turističkim zajednicama i subjektima na destinaciji, i dalje će raditi na kreiranju novih vrijednosti i sadržaja te promociji destinacije. Pozivamo sve dionike da iskoriste ovaj, na sreću, sve kraći „mirniji“ period za što bolju pripremu nadolazeće sezone. Sigurni smo da ćemo našim novim gostima iz Münchena i potencijalno cijele Bavarske pokazati najbolje od našega najvećega dalmatinskog otoka – rekla je Ivana Vladović, direktorica Turističke zajednice Splitsko – dalmatinske županije

– Obzirom na brojke dolazaka turista iz Njemačke na otok Brač iznimno mi je zadovoljstvo što smo s našim dugogodišnjim partnerima i nacionalnim prijevoznikom RH uspjeli pokrenuti inicijativu za još uspješniju sezonu 2023. Otvaranjem linije Brač- München donosimo jednu novu priliku turističkog uspjeha za cijeli otok, ali i ostvarenju vizije i misije zračne luke Brač gdje svakako govorimo o dostupnosti različitih potencijala otoka, ali i zračnoj luci kao sponi otoka Brača sa Europom, a time i svijetom – rekla je Petra Bonačić-Sargo, direktorica Zračne luke Brač.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar