NOVOSTI

Air France planira više letova za Split

Francuski nacionalni avioprijevoznik, član SkyTeam alijanse, Air France, u ljetnom redu letenja planira više letova na redovnoj sezonskoj liniji između Pariza i Splita.

Air France za ljetni red letenja sljedeće godine najavljuje više letova na svojoj redovnoj sezonskoj liniji između Pariza (Charles de Guelle) i Splita.

<strong>Air France planira više letova za Split</strong>

Do sada je francuski nacionalni avioprijevoznik na ovoj liniji prometovao isključivo od početka srpnja do kraja kolovoza, dakle samo u špici ljetne turističke sezone, no za ljeto 2023. najavljeni su letovi od kraja travnja do kraja listopada.

Prvi let najavljen je za 30. travanj, jednom tjedno, nedjeljom, sa zrakoplovom tipa A318, do početka srpnja. U srpnju će ova linija biti u prometu 6 puta tjedno, svakog dana osim subotom, no trenutno su planirani manji zrakoplovi tipa E90 na kojima za Air France prometuje HOP!.

U posezoni je ponovno planiran jedan let tjedno, također nedjeljom, sve do kraja ljetnog reda letenja, odnosno 22. listopada. Radi se ukupno o 18 rotacija više u odnosu na ovogodišnji ljetni red letenja, čime će Air France između Splita i Pariza sljedeće godine ponuditi gotovo 5 tisuća sjedala više u odnosu na prvotni plan. Karte su u prodaji na službenoj stranici avioprijevoznika.

Air France – KLM grupa je izuzetno prisutna u Splitu. Ljeti KLM prometuje do 3 puta dnevno između Amsterdama i Splita, a ovo je prva zima u kojoj je kompanija odlučila nastaviti redovne operacije te trenutno prometuje 5 puta tjedno.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar