NOVOSTI

Croatia Airlines ponovno povezuje Dubrovnik i Frankfurt tijekom zimskih mjeseci

Zračna luka Dubrovnik i Croatia Airlines u objavi za medije najavljuju da će u zimskom prometnom razdoblju 2023/2024 Croatia Airlines obnoviti i ponovno izvršavati letove na međunarodnoj liniji između Dubrovnika i Frankfurta.

Planirane su tri tjedne rotacije (utorkom, petkom i nedjeljom) između Dubrovnika i Frankfurta zrakoplovom tipa Airbus 319 i kapaciteta 144 sjedala. Sukladno objavi, privremena obustava letova tijekom zimskog reda letenja planirana je u razdoblju od druge polovice siječnja do kraja veljače, a od početka ožujka ponovno se nastavlja redovan promet.

Iz Zračne luke Dubrovnik naglašavaju kako s obzirom da je linija Dubrovnik – Frankfurt redovno prometovala u zimskim mjesecima sve do pojave pandemije COVID-19, ponovno uspostavljanje linije Dubrovnik – Frankfurt od iznimne je važnosti kako za Dubrovnik tako i za Dubrovačko – neretvansku županiju.

Osim međunarodne linije za Frankfurt, najavljeni su i redovni letovi Croatia Airlinesa na domaćoj liniji prema Zagrebu.

Uz uspostavu međunarodne linije Croatia Airlinesa te domaće linije prema Zagrebu, Zračna luka Dubrovnik je također najavila letove Turkish Airlinesa iz Dubrovnika za Istanbul te easyJeta za London tijekom studenog i ožujka.

Osim redovnih letova, Zračna luka Dubrovnik najavljuje i charter letove zrakoplovnog prijevoznika Freebird Airlines Europe koji će započeti u listopadu i trajati do početka prosinca 2023. Letovi će operirati dva puta dnevno, svaki dan do početka prosinca. Charter program će potom imati pauzu od polovice prosinca do polovice veljače.

Zračna luka Dubrovnik je izrazila je zadovoljstvo najavom letova u zimskom redu letenja 2023/2024, a posebno suradnjom s Croatia Airlinesom te planiramo daljnji razvoj prometa u zimskom prometnom razdoblju.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar