NOVOSTI

Air France uskoro obilježava 90 godina postojanja

Francuski nacionalni prijevoznik 7. listopada 1933. godine slavi 90 godina poslovanja. Air France je odlučilo obilježiti ovu obljetnicu kroz spoj avijacije i mode pa su za tu prigodu zamolili Xaviera Ronzea, voditelja kostimografskih radionica u baletu Pariške opere, da kreira kolekciju od pet kultnih haljina koje utjelovljuju legendarnu povijest tvrtke.

<strong>Air France uskoro obilježava 90 godina postojanja</strong>

Kako bi utjelovio i oživio 90 godina elegancije, Air France predstavlja kolekciju od pet kultnih haljina koje tumače različita obilježja zrakoplovne kompanije – zrakoplovi i tehnologija, uniforme i moda, kultni plakati koji promoviraju fino blagovaonsko i stolno posuđe, dizajn i arhitekturu. Svaka je haljina poziv na istraživanje ovih tema koje su omogućile Air France-u da kontinuirano nudi ono najbolje iz različitih razdoblja kojima je svjedočio, ponekad i kročio put, daleko ispred svog vremena.

Air France se udružio s Xavierom Ronzeom, voditeljem radionica kostimografije u Baletu pariške Opere. Kostimograf je kreirao ove kreacije inspiriran kultnim predmetima koji su obilježili i povijest i sadašnjost tvrtke. Uspio je povezati povijest i sadašnjost, snažnu interpretaciju koja simbolizira najbolje od Air France-a i najbolje što Francuska ima za ponuditi u svojim područjima stručnosti.

Dvanaest izloga poznatog hrama mode u srcu Pariza, Galeries Lafayette, prirodni su odabir Air France-a za izlaganje ove originalne kolekcije haljina u sklopu proslave ove obljetnice. Haljine će biti izložene zajedno s nekim od posebno odabranih vintage predmeta Air France-a, uz najbolje iz trenutne ponude, a sve kako bi se naglasilo 90 godina udobnosti legendarnih zrakoplova, jedinstvenih dizajnerskih uniformi, vrhunske ponude tijekom leta te dizajn.

U samom srcu Pariza, Air France je odabrao inovativan pristup za predstavljanje svoje baštine, lako dostupan svim francuskim i međunarodnim posjetiteljima. Posjetitelji će moći ponovno proživjeti najljepše uspomene s putovanja Air France-om ili po prvi put postati dio legende.

Tijekom ovog razdoblja obljetnice, Air France zajedno s Galeries Lafayette, posjetiteljima nudi priliku da prisustvuju pravim modnim revijama, koje prate 90 godina francuske elegancije. Modeli odjeveni u uniforme pilota, kabinskog osoblja, osoblja zračne luke i mehaničara bit će izloženi u posebnom dijelu trgovine kako bi se prisjetili legendarnog naslijeđa uniformi tvrtke, njihove prošlosti i sadašnjosti. Od prvih “barmen” odjevnih kombinacija do couture komada koje potpisuju najveći dizajneri kao što su Christian Dior, Cristóbal Balenciaga i Christian Lacroix, modna revija jedinstveno je putovanje u stilove različitih razdoblja osnivanja Air Francea.

Air France se također udružuje s luksuznim francuskim markama – Vanessa Bruno, Delsey, Bernardaud, Brun de Vian-Tiran i Le parapluie de Cherbourg – u sklopu svoje ambicije da promoviranja francuskog know-how-a. Ova je kolekcija ekskluzivno dostupna u Galeries Lafayette.

Posjetiteljima se pruža priliku da kupe originalno posuđe s potpisom slikara Jeana Picarta Le Douxa koje se u kabinama La Première i Business koristilo između 1966. i 2000-ih. Prihod od prodaje ovih artikala bit će doniran zakladi Air France koja već 30 godina pomaže djeci diljem svijeta.

O Air France-u

Nastao spajanjem Air Orienta, Air Uniona, Société Générale de Transports Aériens, Compagnie Internationale de Navigation Aérienne i Aéropostale, Air France službeno je otvoren 7. listopada 1933. Od tada, tvrtka je ušla u legendu promičući francusku umjetnost putovanja svijetom. Air France danas svojim klijentima nudi blizu 1000 dnevnih letova do 200 odredišta s flotom od više od 240 zrakoplova.

Od 1933. Air France predstavlja i ističe Francusku diljem svijeta. S aktivnostima orijentiranim na prijevoz putnika, tereta i održavanje zrakoplova, Air France je vodeći europski zrakoplovni prijevoznik. Njegovu radnu snagu čini više od 38.000 zaposlenika koji su svakodnevno posvećeni pružanju jedinstvenog putničkog iskustva svakom putniku.

Air France, KLM Royal Dutch Airlines i Transavia čine Air France-KLM grupu. Grupa se oslanja na svoja moćna središta u Paris-Charles de Gaulleu i Amsterdam-Schipholu kako bi ponudila široku međunarodnu mrežu. Flying Blue program za putnike koji često putuju ima više od 17 milijuna članova. Air France i KLM dio su alijanse SkyTeam-a, zajedno s drugih 18 zrakoplovnih kompanija članica.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar