NOVOSTI

Croatia Airlines najavila zimski red letenja!

Svjestan potreba i zahtjeva svojih putnika, ali i potrebne podrške daljnjem razvoju hrvatskog turističkog proizvoda i unapređenja prometne infrastrukture te sukladno raspoloživosti i planovima širenja flote, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je zimski red letenja, koji će se primjenjivati od 29. listopada 2023. do 30. ožujka 2024. godine.

Croatia Airlines najavila zimski red letenja!

Planirano je povećanje broja letova za 11.8 posto uz 13.6 posto više sjedala, dok će zrakoplovi Croatia Airlinesa u zraku provesti 12.353 sati, obavljajući 9474 leta s ukupno 970.644 sjedala.

Ukratko, u zimskom redu letenja 2023./2024. uvode se nove međunarodne linije, produljuje letenje na pojedinim sezonskim linijama te povećava ukupan broj letova i raspoloživih sjedala u odnosu na prošlogodišnje zimsko razdoblje.

S ukupno 23 međunarodne linije nacionalni avioprijevoznik povezat će 7 domaćih zračnih luka s 13 međunarodnih odredišta te istovremeno izvršiti obvezu povezivanja Hrvatske domaćim linijama iz Zagreba za Split, Dubrovnik, Pulu i Zadar te također letove između Pule i Zadra.

Novost je svakako izravni međunarodni let Zadar – Munchen, koji će prometovati utorkom i subotom, dakle dva puta tjedno.

Cjelogodišnja linija Osijek – Munchen, prometovat će i tijekom cijele zime dva puta tjedno ponedjeljkom i petkom povezujući istok lijepe naše s ostatkom svijeta.

U želji da odgovori trenutnoj potražnji i  zahtjevima Croatia Airlines i dalje ostavlja aktualnim i produljuje sljedeće letove:

Split – Kopenhagen subotom, jednom tjedno, Split – London Heathrow subotom jednom tjedno, Dubrovnik – Frankfurt tri puta tjedno, utorak petak i nedjelja popodne, uz opciju prilagodba reda letenja sukladno potrebama tržišta te Zagreb – Mostar tri puta tjedno.

Kao i prošle zimske sezone produljuju se i sljedeće ljetne operacije – Split – Zurich srijedom i subotom, tijekom cijele zime, Rijeka – Munchen četvrtkom i nedjeljom,  tijekom cijele zime,  dok jednako kao i prošle godine ostaje prometovati linija  Pula – Zurich, srijedom i subotom tijekom cijele zime.

Zimski red letenja ove godine vođen je i činjenicom da je u tijeku proces zamjene flote, dok će nacionalni prijevoznik u svakom trenutku nastojati odgovoriti na potrebe tržišta i zahtjeve putnika, promptno obavještavajući javnost o svim novostima u redu letenja, ukoliko do istih dođe.

Potaknut ostvarenjima prvog polugodišta ove godine, kao i trenutnim uzlaznim brojkama koje su dodatno potaknute turističkom sezonom, Croatia Airlines ostaje važan oslonac hrvatskom turizmu i gospodarstvu.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar