NOVOSTI

Croatia Airlines i Turistička zajednica grada Zagreba zajednički se predstavili u Ateni

Croatia Airlines, član udruge Star Alliance, i Turistička zajednica grada Zagreba u suorganizaciji sa Zračnom lukom Atena (AIA – Athens International Airport) sinoć su u Ateni grčkim turističkim agentima predstavili planove u vezi s povezivanjem hrvatskog i grčkog tržišta tijekom ovogodišnje tuirtsičke sezone.  

Croatia Airlines i Turistička zajednica grada Zagreba zajednički se predstavili u Ateni
Photo: Š. Lugarov, Croatia Airlines

Croatia Airlines predstavio je ljetni red letenja u 2023. godini u sklopu kojeg će zrakoplovi nacionalnog avioprijevoznika izravnim sezonskim letovima povezivati Atenu s tri hrvatska odredišta – Splitom, Dubrovnikom i Zagrebom.  

Letovi Atena – Dubrovnik – Zagreb planirani su od 20. travnja i to dvaput na tjedan – četvrtkom i nedjeljom, a sredinom svibnja uvodi se i let utorkom, tako da će putnicima na ovoj liniji biti na raspolaganju ukupno tri tjedna leta.

Izravni sezonski letovi Atena – Split uvode se 27. svibnja, a zrakoplovi će na toj liniji letjeti subotom.

  • Nakon što je Republika Hrvatska 26. ožujka o.g. pristupila schengenskom sporazumu i u segmentu zračnog prometa, letovi između Grčke i Hrvatske mogu se obavljati bez graničnih kontrola u zračnim lukama. Vjerujem da će brže, lakše i ugodnije putovanje između naših država biti dodatni poticaj putnicima da za svoja privatna i poslovna putovanja izaberu zrakoplovni prijevoz te da iskoriste najbržu prometnu vezu između Grčke i Hrvatske, koju nudimo u sklopu našeg proizvoda – rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Crtoatia Airlinesa.

Croatia Airlines tijekom turističke sezone planira povezivati Hrvatsku s 23 međunarodna odredišta, odnosno 24 europske zračne luke, a zrakoplovi će pritom letjeti na 47 međunarodnih linija.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • čestitam na novom sajtu i drago mi je da ste uveli komentare. Nadam se da će biti barem jedna objava dnevno, jer inače znam zaboraviti na portal pa po par dana ne provjeriti, a nove aktualne objave me uvijek drže na nekom portalu i stvaraju naviku dolaska a i čine portal živim i relevantnim