NOVOSTI

Croatia Airlines i Trade Air ponovno u suradnji

Dva hrvatska avioprijevoznika, jedan nacionalni i jedan privatni, ponovno surađuju. Iako su prijevoznici u stalnom poslovnom odnosu, isti se intenzivirao činjenicom da je Trade Air jedan svoj zrakoplov tipa A320 dao u najam hrvatskom nacionalnom prijevozniku, Croatia Airlinesu.

Croatia Airlines i Trade Air ponovno u suradnji
Photo: Trade Air

Trade Air i Croatia Airlines ponovno usko surađuju. Iako je i ranije prilikom ad-hoc potreba hrvatski nacionalni avioprijevoznik koristio usluge Trade Aira, Croatia Airlines je sada ACMI ugovorom ponovno angažirala Trade Air za svoje redovne operacije.

Zrakoplov tipa A320 kapaciteta 180 sjedala hrvatskog privatnog prijevoznika, Trade Aira, prometovat će na redovnim linijama Croatia Airlinesa u predstojećoj ljetnoj sezoni, no isti već sada, nekoliko dana za redom, leti pod brojem leta hrvatskog nacionalnog prijevoznika, trenutno redovno na liniji između Kopenhagena i Zagreba.

Croatia Airlines, kao što je već svima poznato, obnavlja svoju flotu zrakoplovima tipa A220 koji će u zagrebačku zračnu luku početi dolazi sredinom ljeta, no prijevoznik je već povukao određeni broj zrakoplova iz svoje flote, pa je kao prijelazno rješenje za potrebe održavanja većeg naleta u ljetnom redu letenja kompanija skopila ACMI ugovor s Trade Airom, te će jedan zrakoplov tipa A320 biti na raspolaganju upravo Croatia Airlinesu.

Kako doznajemo, u kompaniji još razmatraju angažman dodatnih zrakoplova za ovu ljetnu sezonu, čime bi potencijalno nacionalni prijevoznik bio u mogućnosti proširiti mrežu destinacija, no službenih potvrda o istome trenutno nema.

U svakom slučaju bit će lijepo vidjeti Trade Airov zrakoplov često u zagrebačkoj zračnoj luci. Radi se, po mišljenju mnogih, o jednom od ljepših bojanja zrakoplova u Europi, a isti nisu često prisutni u Zagrebu s obzirom na to da ovaj prijevoznik specijaliziran upravo za ACMI i charter letove, svoju flotu drži parkiranu uglavnom u obližnjoj Ljubljani.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar