NOVOSTI

Croatia Airlines i Havas obnovili ugovor o pružanju zemaljskih usluga!

Nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines i tvrtka Havas – Zemaljske usluge d.o.o. odlučili su produžiti ugovor o pružanju zemaljskih usluga u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman. Novi ugovor potpisan je na 5 godina.

Croatia Airlines i Havas obnovili ugovor o pružanju zemaljskih usluga!
Photo: Havas (x.com – HavasGH)

Kompanija Havas objavila je vijest na svom X profilu, odnosno nekadašnjoj Twitter platformi, kako je s hrvatskim nacionalnim avioprijevoznikom obnovljen ugovorni odnos na sljedećih 5 godina za Zračnu luku Franjo Tuđman gdje Croatia Airlines drži 40% prometa.

Kako sada stvari stoje pregovori su bili prilično dugi, budući da su počeli još u srpnju 2023. godine, a vijest o novom dogovoru objavljena je u zadnjim danima prosinca 2023. godine. Dakle, trajali su gotovo 6 mjeseci.

Novi ugovor trebao bi osigurati cijeli niz zemaljskih usluga koje će kompanija Havas pružati hrvatskom nacionalnom avioprijevozniku, odnosno usluge će se odnositi na preko 10.000 godišnjih letova Croatia Airlinesa u zagrebačkoj zračnoj luci.

Tvrtka Havas će stoga pružati široku lepezu usluga hrvatskom avioprijevozniku, od prihvata i otpreme putnika i prtljage do prihvata i otpreme tereta, ali i svih ostalih operativnih usluga povezanih s prihvatom i otpremom zrakoplova.

Valja istaknuti kako je ova vijest došla u trenutku kad se barem prema posljednjoj informaciji koju je podijelila Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo planira raspisati natječaj za izbor drugog pružatelja zemaljskih usluga u zračnim lukama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Dakle, prema dostupnim informacijama natječaj za izbor drugog pružatelja zemaljskih usluga u Zračnoj luci Franjo Tuđman, Zračnoj luci Sveti Jeronim i Zračnoj luci Ruđer Bošković trebao bi biti objavljen tijekom mjeseca siječnja 2024. godine. Inače, proces izbora drugog pružatelja zemaljskih usluga za tri hrvatske zračne luke započeo je još 2019. godine, ali je zatim uskoro zaustavljen zbog izbijanja globalne pandemije.

Kao što smo već pisali (za više informacija klikni na LINK), nakon što zračna luka pređe brojku od 2 milijuna prihvaćenih i otpremljenih putnika u jednoj godini, potrebno je raspisati natječaj za izbor novog pružatelja zemaljskih usluga kako bi se na jedan način otvorilo tržište te ukinulo eventualni monopol.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar