AVGEEK

Austrian Airlines obnavlja flotu, dolaze Dreamlineri!

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, član Lufthansa grupe te Star Alliance zrakoplovnog udruženja, u skoroj budućnosti modernizirat će svoju širokotrupnu flotu te postojeće zrakoplove tipa B777 te B767 zamijeniti novim, ekonomičnim širokotrupnim zrakoplovima tipa B787!

Austrijski nacionalni avioprijevoznik danas je izdao priopćenje za medije u kojem javnost izvještava o modernizaciji širokotrupne flote namijenjene za long-haul linije. Prijevoznik iduće godine povećava broj širokotrupnih zrakoplova u svojoj floti te modernizira flotu kupovinom zrakoplova tipa B787.

  • Širokotrupna flota Austrian Airlinesa u 2024. godini povećat će se za jedan zrakoplov, s 9 na 10
  • Do 2028. godine Dreamliner će biti jedini tip zrakoplova u floti namijenjen long-haul linijama

Dolazak 10 novih širokotrupnih zrakoplova tipa Boeing 787-9, zrakoplova nove generacije, potaknut će daljnju modernizaciju ove aviokompanije. Prvi Dreamliner u Beču se očekuje već početkom sljedeće godine, čime će flota prijevoznika porasti na ukupno 66 zrakoplova za ljetni red letenja 2024. godine. Do 2028. godine očekuje se da će u floti biti ukupno 10 širokotrupnih zrakoplova ovog tipa koji će postepeno zamijeniti zrakoplove tipa B777 te B767 koji se trenutno koriste na prekooceanskim linijama Austrian Airlinesa. Zrakoplovi će postepeno dolaziti u flotu Austrian Airlinesa iz njemačke Lufthanse, u čijoj grupaciji se austrijski prijevoznik i nalazi.

CEO kompanije, Annette Mann, izjavila je da ova nabavka novih 10 širokotrupnih zrakoplova osigurava daljnji razvoj Austrian Airlinesa te izražava njihovu spremnost na razvoj i održivost u godinama koje su pred nama.

Naime, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, manjoj težini, odličnim aerodinamičkim svojstvima te modernim motorima, Dreamliner se smatra jednim od najefikasnijih zrakoplova današnjice. S potrošnjom goriva od svega 2.5 litara po putniku na 100 prijeđenih kilometara, potrošnja goriva je čak 20 posto manje u odnosu na zrakoplove iz B767 obitelji.

Prvi let Dreamlinera u floti Austrian Airlinesa očekuje se već sljedećeg ljeta, a tek treba vidjeti kakvu će konfiguracije kabine kompanija odabrati. S obzirom na to da zrakoplovi dolaze iz Lufthanse, za pretpostaviti je da značajnijih promjena neće biti.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar