AVGEEK

Austrian Airlines obnavlja flotu, dolaze Dreamlineri!

Austrijski nacionalni avioprijevoznik, Austrian Airlines, član Lufthansa grupe te Star Alliance zrakoplovnog udruženja, u skoroj budućnosti modernizirat će svoju širokotrupnu flotu te postojeće zrakoplove tipa B777 te B767 zamijeniti novim, ekonomičnim širokotrupnim zrakoplovima tipa B787!

Austrian Airlines obnavlja flotu, dolaze Dreamlineri!

Austrijski nacionalni avioprijevoznik danas je izdao priopćenje za medije u kojem javnost izvještava o modernizaciji širokotrupne flote namijenjene za long-haul linije. Prijevoznik iduće godine povećava broj širokotrupnih zrakoplova u svojoj floti te modernizira flotu kupovinom zrakoplova tipa B787.

  • Širokotrupna flota Austrian Airlinesa u 2024. godini povećat će se za jedan zrakoplov, s 9 na 10
  • Do 2028. godine Dreamliner će biti jedini tip zrakoplova u floti namijenjen long-haul linijama

Dolazak 10 novih širokotrupnih zrakoplova tipa Boeing 787-9, zrakoplova nove generacije, potaknut će daljnju modernizaciju ove aviokompanije. Prvi Dreamliner u Beču se očekuje već početkom sljedeće godine, čime će flota prijevoznika porasti na ukupno 66 zrakoplova za ljetni red letenja 2024. godine. Do 2028. godine očekuje se da će u floti biti ukupno 10 širokotrupnih zrakoplova ovog tipa koji će postepeno zamijeniti zrakoplove tipa B777 te B767 koji se trenutno koriste na prekooceanskim linijama Austrian Airlinesa. Zrakoplovi će postepeno dolaziti u flotu Austrian Airlinesa iz njemačke Lufthanse, u čijoj grupaciji se austrijski prijevoznik i nalazi.

CEO kompanije, Annette Mann, izjavila je da ova nabavka novih 10 širokotrupnih zrakoplova osigurava daljnji razvoj Austrian Airlinesa te izražava njihovu spremnost na razvoj i održivost u godinama koje su pred nama.

Naime, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, manjoj težini, odličnim aerodinamičkim svojstvima te modernim motorima, Dreamliner se smatra jednim od najefikasnijih zrakoplova današnjice. S potrošnjom goriva od svega 2.5 litara po putniku na 100 prijeđenih kilometara, potrošnja goriva je čak 20 posto manje u odnosu na zrakoplove iz B767 obitelji.

Prvi let Dreamlinera u floti Austrian Airlinesa očekuje se već sljedećeg ljeta, a tek treba vidjeti kakvu će konfiguracije kabine kompanija odabrati. S obzirom na to da zrakoplovi dolaze iz Lufthanse, za pretpostaviti je da značajnijih promjena neće biti.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar