NOVOSTI

Air France uvodi drugi dnevni let za Zagreb

Francuski nacionalni avioprijevoznik, član SkyTeam alijanse, Air France, u ljetnom redu letenja 2024. godine povećava broj rotacija na redovnoj cjelogodišnjoj liniji između Zagreba i Pariza.

Air France uvodi drugi dnevni let za Zagreb

Nakon najave više letova prema Dubrovniku te povećanja kapaciteta prema Splitu, Air France je revidirao i ljetni red letenja prema Zagrebu za ovu godinu, nudeći pritom više letova u odnosu na prošlu godinu.

U ljetnoj sezoni 2023. godine Air France je između Zagreba i Pariza prometovao 7 puta tjedno, odnosno svakodnevno, s zrakoplovima tipa E90 kapaciteta 100 putnika. U sezoni 2024. doći će do povećanja broja tjednih rotacija i kapaciteta na ovoj liniji.

Naime, od početka ljetnog reda letenja (kraja ovog mjeseca) pa sve do početka srpnja Air France će na ovoj liniji prometovati 9 puta tjedno, nudeći tako dva leta dnevno četvrtkom i nedjeljom. Na najavljenim letovima planirani su zrakoplovi tipa E70 i E90, dok su petkom planirani zrakoplovi iz A320 obitelji. Valja također spomenuti kako zrakoplovi tipa E90 u floti Air Francea imaju kapacitet od 100 sjedala, dok tri zrakoplova spomenutog tipa imaju kapacitet od 110 sjedala, a upravo njih francuski prijevoznik planira koristiti i na liniji prema Zagrebu, pa i to vodi ka dodatnom povećanju kapaciteta.

Valja istaknuti tjedan od 06. do 12. svibnja, u kojem će, kao i prema Splitu i Dubrovniku zbog praznika u Francuskoj, Air France uvesti dodatne letove prema Zagrebu. Naime, Uz spomenutih 9 tjednih letova (svakodnevno, uz dva dnevna leta četvrtkom i nedjeljom), u tom će tjednu Air France dodati još dva leta. U prodaji je i drugi dnevni let u srijedu, 08. svibnja, te treći dnevni let u nedjelju, 12. svibnja.

Od početka srpnja do početka rujna, Air France će dodatno povećati broj rotacija. Naime, umjesto 7 tjednih letova u srpnju i kolovozu 2023. godine, za špicu sezone najavljeno je ukupno 11 tjednih rotacija, s time da će Air France noćiti u Zagrebu odnosno imati večernji dolazak te polazak rano ujutro (06:45 sati) sljedećeg dana prema Parizu. Jutarnji polasci najavljeni su iz Zagreba ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i subotom.

U spomenutom razdoblju Air France će između Zagreba i Pariza prometovati dva puta dnevno ukupno četiri dana u tjednu.

Air France uvodi drugi dnevni let za Zagreb
Photo: Croatian Aviation

Za posezonu, u razdoblju od početka rujna do kraja listopada, ponovno je najavljeno 9 tjednih rotacija (kao i u predsezoni), uz dva dnevna leta četvrtkom i nedjeljom s zrakoplovima tipa E90 i A319. Ukupno će u ovogodišnjem ljetnom redu letenja Air France ponuditi preko 20 tisuća dodatnih sjedala između glavnih gradova Hrvatske i Francuske.

Grupacija Air France – KLM će tako u ovogodišnjem ljetnom redu letenja imati do četiri dnevna polaska iz Zagreba prema svojim čvorištima u Amsterdamu i Parizu, a povećanje na redovnoj liniji prema Parizu važno je, osim za transferne putnike, za sve one koji će ovog ljeta putovati u glavni grad Francuske u kojem se održavaju Olimpijske igre.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • Bome, lijepo pojacanje, skupa s KLM-om malo ipak stvaraju otpor Lufthansa grupi, pogotvo jer oni smanjuju na CRJ i ATR odredene letove. Neka, dobro je to za konkurenciju.

    Hvala na ovoj ekskluzivi ekipa 🙂