NOVOSTI

Croatia Airlines uvodi letove za Berlin, Tiranu i Stockholm iz Zagreba!

Croatia Airlines predstavlja svoju ponudu na sajmu ITB u Berlinu, u sklopu štanda Hrvatske turističke zajednice na kojem se predstavlja i 20 suizlagača, odnosno hrvatskih turističkih i drugih subjekata.

Croatia Airlines uvodi letove za Berlin, Tiranu i Stockholm iz Zagreba!
Photo: Josip Skof

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik na jednom od najpoznatijih svjetskih turističkih sajmova predstavlja ovogodišnji ljetni red letenja u sklopu kojeg je planirano širenje mreže međunarodnih letova iz Zagreba i Splita te povećanje ukupnog broja letova u odnosu na lanjsku godinu za oko 6 posto u vršnom opterećenju sezone.

Značajno se širi mreža međunarodnih letova iz Zračne luke Zagreb uvođenjem novih izravnih linija Zagreb – Tirana, Zagreb – Berlin i Zagreb – Stockholm!

Zrakoplovi Croatia Airlinesa na novoj međunarodnoj liniji Zagreb – Tirana letjet će dvaput na tjedan – petkom i nedjeljom, a putnicima su na raspolaganju povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 139 eura. Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A319.

Croatia Airlines uvodi letove za Berlin, Tiranu i Stockholm iz Zagreba!

Letovi na novoj liniji Zagreb – Berlin planirani su triput na tjedan – utorkom, petkom i nedjeljom, a povratne zrakoplovne karte dostupne su po cijeni već od 149 eura. Redovno prometovanje ove linije planirano je u razdoblju od kraja svibnja do kraja listopada, s zrakoplovima tipa A319.

Croatia Airlines uvodi letove za Berlin, Tiranu i Stockholm iz Zagreba!

Letovi na novoj liniji Zagreb – Stockholm obavljat će setakođer triput na tjedan – ponedjeljkom, srijedom i petkom, a povratne zrakoplovne karte mogu se kupiti po cijeni već od 159 eura. Linija za Stockholm planirana je od početka lipnja do kraja listopada, također s zrakoplova tipa A319.

Croatia Airlines uvodi letove za Berlin, Tiranu i Stockholm iz Zagreba!

Zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone povezivat će glavni grad Zagreb s 18 međunarodnih odredišta: Amsterdamom, Atenom (via Dubrovnik), Barcelonom, Bečom, Berlinom, Bruxellesom, Kopenhagenom, Frankfurtom, Londonom (Heathrow), Mostarom, Münchenom, Parizom, Rimom (via Split i via Dubrovnik), Sarajevom, Skopljem, Stockholmom, Tiranom i Zürichom.

Novost su i izravni letovi Split – Istanbul, triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i subotom, čime Croatia Airlines pruža još kvalitetniju prometnu povezanost ZL Split s međunarodnim odredištima. Putnicima na ovoj liniji dostupne su povratne zrakoplovne karte po cijeni već od 179 eura.

Osim toga, ponovno su planirani i sezonski letovi Split – Oslo i Split – Skoplje koji su uvedeni lani, tako da će zrakoplovi Croatia Airlinesa tijekom ove sezone povezivati ZL Split s 21 međunarodnim odredištem, odnosno 22 zračne luke – Amsterdamom, Atenom, Bečom, Berlinom, Bukureštom, Dublinom, Düsseldorfom, Frankfurtom, Istanbulom, Kopenhagenom, Londonom (ZL Gatwick i ZL Heathrow), Lyonom, Milanom, Münchenom, Oslom, Parizom, Pragom, Rimom, Skopljem, Stockholmom i Zürichom.

Iz Dubrovnika su planirani izravni međunarodni letovi u sedam europskih metropola – Atenu, Frankfurt, München, Pariz, Prag, Rim i Zürich, a u domaćem prometu u Zagreb i Osijek.

Nastavljaju se cjelogodišnji letovi Rijeka – München i Osijek – München.

Osim širenja međunarodne mreže letova, Croatia Airlines nastavlja osiguravati i zračnu povezanost hrvatskih gradova i regija svojim letovima u domaćem redovitom prometu u sklopu kojeg su planirani letovi u 7 hrvatskih zračnih luka (Zagreb, Split, Dubrovnik, Zadar, Pula, Osijek, Bol na Braču).

Tijekom turističke sezone planirano je povezivanje Hrvatske s ukupno 28 međunarodnih odredišta, odnosno 29 europskih zračnih luka, a zrakoplovi Croatia Airlinesa pritom će letjeti na 50 međunarodnih linija. Ukupno je planirano više od 17.200 letova, a u ponudi će biti gotovo 2 milijuna sjedala.  

Letovi na pojedinim sezonskim linijama počet će već potkraj ožujka godine, odnosno ranije nego lani, i obavljat će se sve do listopada 2024., čime će nacionalni avioprijevoznik dodatno pridonijeti produljenju turističke sezone u Hrvatskoj.

Croatia Airlines sredinom ove godine očekuje isporuku prvoga novog zrakoplova A220, čime počinje obnova cjelokupne flote novim i tehnološki naprednijim zrakoplovima u tržišnom segmentu od 100 do 150 sjedala. U odnosu na prethodne generacije zrakoplova, prema podacima proizvođača, Airbus A220 opremljen je s motorima najnovije generacije koji po sjedalu smanjuju buku za 50% i imaju 25% nižu potrošnju goriva i emisije CO2 te 40% nižu emisiju dušikovih oksida (NOx). Naravno, i putnici mogu očekivati višu udobnost putovanja. Osim letenja u novim i tišim zrakoplovima, na raspolaganju će im biti i druge pogodnosti tijekom leta, kao što su pristup internetu, punjači za mobitel (USB A i USB C) u svakom sjedalu i komfornija putnička kabina.

Mreža međunarodnih i domaćih letova Croatia Airlinesa tijekom ovogodišnje turističke sezone prilagođena je tržišnoj potražnji za uslugom zračnog prijevoza, a širenjem mreže odredišta i povećanjem broja letova nacionalni avioprijevoznik planira pružiti snažan doprinos razvoju hrvatskoga turističkog proizvoda i unapređenju prometne infrastrukture Republike Hrvatske. Zračni promet jedan je od najznačajnijih faktora u privlačenju turista u našu zemlju, osobito kada su u pitanju organizirana putovanja koja dodatno pospješuju turističke rezultate u pred i posezoni. Upravo zato veliki naglasak stavljamo na kvalitetnu zrakoplovnu povezanost između Hrvatske i najvažnijih emitivnih tržišta jer samo tako možemo ostvariti sve potencijale s posebnim naglaskom na daljnje pozicioniranje naše zemlje kao sigurne, atraktivne i uspješne turističke destinacije. Doprinos u ostvarenju navedenih ciljeva imat će i najavljene aviolinije Croatia Airlinesa, našeg dugogodišnjeg strateškog partnera koji hrvatske zračne luke povezuje s brojnim i za hrvatskim turizam važnim odredištima – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, dodavši da se i ove godine očekuje zadržavanje izuzetno konkurentne pozicije Hrvatske na njemačkom tržištu.

2 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar