NOVOSTI

Air France postao službeni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024.

Air France je potpisao ugovor o partnerstvu s Organizacijskim odborom za Olimpijske i Paraolimpijske igre. Zračni prijevoznik sada je službeni partner 33. Olimpijskih igara moderne ere. Air France se obvezao nastaviti podržavati ovaj globalni događaj otkako je postao službeni partner u kandidaturi za Pariz 2024.

<strong>Air France postao službeni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Parizu 2024.</strong>

Već od 2016. godine, Air France podupire kandidaturu Pariza za domaćinstvo Olimpijskih i Paraolimpijskih igara 2024. Zračni prijevoznik je tada svojih 10 zrakoplova oslikao logotipom inspiriranim Eiffelovim tornjem i dodatno stiliziranim u broj 24.

U rujnu 2017., nakon što je objavljeno da će Pariz biti domaći, Olimpijskih igara 2024., Air France je francusku delegaciju na čelu s Tonyjem Estanguetom dovezao kući iz Lime. Nakon ceremonije zatvaranja Igara u Tokiju i pet godina Japana, olimpijska je zastava 9. kolovoza 2021. otputovala u Pariz u zrakoplovu Air France-a, a odbrojavanje do početka ceremonije otvaranja Igara u Parizu 2024. službeno je krenulo upravo na aerodromu Paris-Charles de Gaulle.

Povodom navedenog partnerstva, izjave za medije objavio je Air France i Predsjednik Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Benjamin Smith, glavni izvršni direktor Air France-KLM grupe, izjavio je “Ponosni smo što možemo produžiti naše partnerstvo s Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Nakon velikog uzbuđenja koje smo doživjeli kada je Pariz izabran za domaćina, jedva čekamo dati svoj doprinos uspješnosti ovog globalnog događaja. Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. govore o našim ciljevima i vrijednostima u Air Franceu. S dolaskom ljeta 2024. pomoći ćemo najboljem od Francuske da se u svijetu predstavi kao nikada prije, na krilima izvrsnosti, poštovanja i uključenosti.

Također, Anne Rigail, izvršna direktorica Air Francea, dodala je “Već usmjeravamo sve naše resurse u Air Franceu kako bi Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. bile uspješne. Pripreme su počele prije nekoliko mjeseci dok se približavamo sljedećem ljetu i radu na dovođenju sportaša i navijača na različita olimpijska i paraolimpijska mjesta. Ovo je pravo putovanje na koje mi i naših 38.000 zaposlenika – pilota, stjuardesa i zemaljskih timova – jedva čekamo krenuti i podijeliti ga s posjetiteljima iz cijelog svijeta.

Predsjednik Olimpijskih igara u Parizu 2024. Tony Estanguet izjavio je: “Kao što možete zamisliti, posebno smo uzbuđeni što možemo poželjeti dobrodošlicu Air Franceu na putovanju u Pariz 2024. kao službenom partneru Igara. Poznati zrakoplovni prijevoznik ikonski je dragulj francuskog gospodarstva, ima snažnu povijest s Igrama i podržava nas od faze prijavljivanja 2016. godine. Zajedno s Air Franceom veselimo se što ćemo poželjeti dobrodošlicu svijetu i ispuniti naše obećanje da ćemo ugostiti Olimpijske igre s francuskom notom, poštujući naš slogan: Igre širom otvorene!

Što se tiče konkretnih priprema,Air France je već mobilizirao svoje timove u Parizu i diljem svijeta kako bi se pripremili za dolazak sportaša, navijača i medija u Francusku na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Posebna pozornost bit će posvećena putnicima smanjene pokretljivosti ili osobama s invaliditetom, koji će za pomoć moći koristiti uslugu zrakoplovnog prijevoznika Saphir.

Djelatnici Air Francea također pripremaju prtljažnike aviona za opremu potrebnu za natjecanje u raznim olimpijskim i paraolimpijskim disciplinama: bacanje koplja, motke za skokove, kajake, bicikle, invalidska kolica, pa čak i daske za surfanje koje će se boriti s valovima Teahupo’oa na Tahitiju.

Air France će pomoći u procesu prijave u olimpijskom selu u Seine-Saint-Denisu kako bi sportaši mogli prijaviti svoju prtljagu i sportsku opremu izravno na licu mjesta za povratni let. Tada će moći putovati do zračne luke dodijeljenom rutom.

Na kraju, valja napomenuti kako je Air France bio službeni prijevoznik francuskih sportskih i međunarodnih delegacija Olimpijskih igara još od davne 1952. godine, a u Albertvilleu (Savoja) 1992. godine bio je službeni međunarodni prijevoznik Olimpijskih igara i partner francuskog olimpijskog i paraolimpijskog tima.

Tada je Air France prevezao Olimpijski plamen od Atene do Pariza Concordeom brzinom od 2200 km/h. Ovaj povijesni podvig postavio je rekord kao najbrži plamen svih vremena.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar