ANALIZE

U Osijeku u siječnju 1.100 putnika

Zračna luka Osijek u siječnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 1.126 putnika, svega 53 putnika manje u odnosu na siječanj 2023. godine.

U Osijeku u siječnju 1.100 putnika

Objavljena je i statistika Zračne luke Osijek u kojoj je također zabilježeno nešto manje putnika u odnosu siječanj prošle godine. Naime, na Klisi je zabilježeno 1.126 putnika, što je 50-tak putnika manje u odnosu na isti mjesec 2023. godine.

Osijek u zimskom redu letenja ima tek domaće PSO linije prema Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu i Dubrovniku, a u prometu je i redovna linija Croatia Airlinesa između Munchena i Osijeka. Tek s početkom ljetnog reda letenja u promet će se vratiti sezonska linija Ryanaira koja će između Londona i Osijeka prometovati dva puta tjedno, do kraja listopada ove godine.

U Osijeku ne očekuju uvođenje novih linija u nadolazećoj ljetnoj sezoni, pa se očekuje da će broj putnika na godišnjoj razini blago porasti u odnosu na prošlu godinu, kada je kroz ovu hrvatsku zračnu luku prošlo gotovo 37 tisuća putnika. Rastu će svakako doprinijeti Ryanair koji je u lipnju 2023. godine krenuo prometovati na već spomenutoj liniji, no ove godine s prometovanjem kreće dva mjeseca ranije, već od travnja, pa bi ukupna brojka putnika u ovoj godini u Osijeku trebala ići preko 40 tisuća.

I dalje se radi o vrlo skromnim brojkama, kolovoz 2023. godine bio je najprometniji u prošloj godini za Osijek s oko 6 tisuća putnika što je, uposredbe radi, dnevni promet u zagrebačkoj zračnoj luci u zimskim mjesecima, a ukupni godišnji promet iz 2023. godine (37 tisuća putnika), splitska zračna luka prihvati i otpremi u jednom udarnom vikendom u špici ljetne sezone.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar