ANALIZE

U Dubrovniku u siječnju 15, u Zagrebu 250 tisuća putnika

U prvom mjesecu nove godine Zračna luka Dubrovnik i Zračna luka Zagreb prihvatile su i otpremile 15, odnosno gotovo 250 tisuća putnika, što je rast u odnosu na isti mjesec 2023. godine.

U Dubrovniku u siječnju 15, u Zagrebu 250 tisuća putnika

Nakon objave mjesečne statistike svih ostalih zračnih luka, objavljena je statistika još dvije zračne luke – dubrovačke i zagrebačke.

Zračna luka Dubrovnika ovog je siječnja prihvatila i otpremila ukupno 15.095 putnika, što je 826 putnika više u odnosu na siječanj prošle godine. U usporedbi s 2019. godinom, radi se o 11 tisuća putnika manje u odnosu na isti mjesec te godine.

S obzirom na sve najave avioprijevoznika za predstojeću ljetnu sezonu prema Dubrovniku, nema sumnje da će ovo biti rekordna godina za najjužniju hrvatsku zračnu luku u kojoj se ove godine očekuje preko 3 milijuna putnika, čime će Dubrovnik postaviti novi godišnji rekord koji trenutno drži spomenuta 2019. godina kada je kroz ovu zračnu luku prošlo 2.8 milijuna putnika.

U Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb nastavlja se pozitivan trend rasta. U siječnju 2024. godine prihvaćeno je i otpremljeno ukupno 249.579 putnika, odnosno gotovo 28 tisuća putnika više u odnosu na siječanj prošle godine.

Chart by Visualizer

Gledajući unatrag, Zagreb do sada nije imao tako visoke brojke putnika u siječnju, pa je ovogodišnji rezultat postavio rekord u tom smislu. I u Zagrebu se ove godine očekuje postavljanje novog godišnjeg rekorda i prelazak brojke od 4 milijuna putnika.

Podsjećamo, u 2023. godini kroz glavnu hrvatsku zračnu luku prošlo je ukupno 3.72 milijuna putnika dok se ove godine očekuje i više, zahvaljujući najavama prijevoznika o uvođenju novih linija ili povećanju kapaciteta i frekvencija na postojećim.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar