NOVOSTI

9 redovnih linija iz Irske prema Hrvatskoj za ljeto, u prodaji preko 350 tisuća sjedala

U predstojećem ljetnom redu letenja koji na snagu stupa s krajem ožujka, tri avioprijevoznika prometovat će na redovnim linijama između irskih i hrvatskih zračnih luka. Za ljetni red letenja trenutno je najavljeno 9 redovnih linija.

9 redovnih linija iz Irske prema Hrvatskoj za ljeto, u prodaji preko 350 tisuća sjedala

Ljetni red letenja započinje s krajem ožujka ove godine, pred blagdan Uskrsa, a s početkom nove ljetne sezone u promet će se vratiti i sezonske linije koje prometuju između Irske i Hrvatske. Trenutno jedino Zagreb ima cjelogodišnju redovnu liniju s Dublinom, a na njoj prometuje niskotarifni Ryanair. Donosimo pregled najavljenih linija koje su trenutno u prodaji na web stranicama avioprijevoznika, kao i u globalnom distribucijskom sustavu.

Najveći broj sjedala prema Dubrovniku

Dubrovačka zračna luka u ljetnom redu letenja imat će najveći broj sjedala prema Irskoj. Na liniji između Dublina i Dubrovnika prometovat će AerLingus i Ryanair, dok će AerLingus prometovati i između Corka i Dubrovnika.

AerLingus će liniju između Dublina i Dubrovnika obnoviti od 02. travnja s tri leta tjedno, dok će od prvog svibnja na ovoj liniji prometovati svakodnevno. 7 tjednih rotacija planirano je sve do kraja rujna, a zatim će u listopadu AerLingus sezonu zaključiti s četiri tjedna leta.

Ryanair će, s otvaranjem svoje baze u Dubrovniku, također letjeti prema Dublinu, a svakodnevni letovi najavljeni su od 01. travnja do 26. listopada. Ovaj poznati avioprijevoznik sam će ponuditi više od 80 tisuća sjedala između Dublina i Dubrovnika!

9 redovnih linija iz Irske prema Hrvatskoj za ljeto, u prodaji preko 350 tisuća sjedala

Linija AerLingusa između Dubrovnika i Corka s prometovanjem kreće 01. svibnja, prometovat će dva puta tjedno, do kraja rujna. Na tri spomenute linije dva će avioprijevoznika ponuditi više od 146 tisuća sjedala!

Na grafikonu niže prikazan je udio zračnih luka u ukupnom broju sjedala na redovnim linijama prema Irskoj u ljetnom redu letenja 2024. godine.

Chart by Visualizer

Tri prijevoznika povezivat će Split i Dublin

Po broju raspoloživih sjedala, druga je splitska zračna luka koja će imati tri redovne linije prema Dublinu, a na njima će prometovati Croatia Airlines, AerLingus te Ryanair. Dva nacionalna avioprijevoznika nude okvirno oko 22 tisuće sjedala između Dublina i Splita u cijeloj ljetnoj sezoni (oba će prijevoznika na liniji prometovati po tri puta tjedno), dok Ryanair najavljuje 5 tjednih letova s oko 56 tisuća raspoloživih sjedala.

9 redovnih linija iz Irske prema Hrvatskoj za ljeto, u prodaji preko 350 tisuća sjedala
Photo: Conor Clancy

Aer Lingus će između Splita i Dublina prometovati u razdoblju od 02. svibnja do 30. rujna, Croatia Airlines od 12. svibnja do 13. listopada, a Ryanair od 01. travnja do 26. listopada 2024. godine.

Linije Ryanaira iz Zadra i Zagreba

Iz zadarske i zagrebačke zračne luke prema Irskoj će prometovati isključivo zrakoplovi Ryanaira. S obzirom na to da Ryanair prema Irskoj prometuje iz četiri hrvatske zračne luke, jasno je da upravo taj avioprijevoznik nudi najveći broj sjedala između dvije države, što je vidljivo i na grafikonu niže.

Chart by Visualizer

AerLingus na svojim linijama prema Hrvatskoj leti kraće i s manje tjednih rotacija u odnosu na Ryanair, dok Croatia Airlines prometuje samo na liniji između Splita i Dublina, također s manjim brojem tjednih rotacija u odnosu na ovog poznatog niskotarifnog prijevoznika.

Irski će avioprijevoznik iz Zadra prometovati prema Corku i Dublinu. Obje linije najavljene su trenutno s dva tjedna leta, s time da linija za Dublin kreće s prometovanjem već 19. ožujka, dok linija za Cork kreće tek od 03. lipnja. Linija između Dublina i Zadra prometovat će do kraja listopada, dok će ona za Cork s prometovanjem završiti s krajem rujna.

Između Dublina i Zagreba najavljena je tek linija Ryanaira, na istoj se za nadolazeće ljeto nudi 5 tjednih letova, svakog dana osim subote i nedjelje, s time da treba naglasiti kako ovaj avioprijevoznik još uvijek nije finalizirao ljetni red letenja, pa su operativne promjene još uvijek moguće, prije svega u vidu povećanja broja tjednih letova na ovoj liniji.

7 komentara

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar