NOVOSTI

3 linije Aegeana prema Hrvatskoj, u prodaji preko 100 tisuća sjedala

Grčki nacionalni avioprijevoznik, Aegean Airlines, član Star Alliance udruženja, u predstojećem ljetnom redu letenja planira prometovati na tri redovne linije prema Hrvatskoj iz Atene.

3 linije Aegeana prema Hrvatskoj, u prodaji preko 100 tisuća sjedala
Photo: Croatian Aviation

Aegean Airlines u ljetnom redu letenja 2024. godine planira tri redovne linije između Hrvatske i Atene, pritom nudeći više od 100 tisuća sjedala u prodaji.

Grčki avioprijevoznik ove zime prometuje redovno između Zagreba i Atene dva puta tjedno, no u razdoblju od 07. siječnja do 10. veljače linija nije u prometu. Već s početkom ljetnog reda letenja, dakle od kraja ožujka, Aegean će povećati broj rotacija na ovoj liniji s dva na tri tjedna leta, ponedjeljkom, srijedom i subotom, a isti broj tjednih rotacija prijevoznik će zadržati sve do kraja listopada ove godine.

Na liniji su najavljeni zrakoplovi tipa A320, a na planiranih 90 rotacija između Atene i Zagreba u razdoblju od travnja do listopada Aegean će ponuditi više od 32 tisuće sjedala, što je blago povećanje u odnosu na 2023. godinu, s obzirom na to da su prošle godine na liniji korišteni zrakoplovi tipa A319 nešto manjeg kapaciteta.

Aegean će svoju sezonsku liniju između Splita i Atene obnoviti krajem svibnja te na njoj prometovati so sredine listopada, također s tri tjedna leta. Letovi su najavljeni ponedjeljkom, srijedom i nedjeljom, također s zrakoplovima tipa A320, operativnih promjena prema Splitu gotovo da i nema, najavljen je gotovo jednak red letenja kao i prošlog ljeta, a u prodaji je više od 27 tisuća sjedala.

3 linije Aegeana prema Hrvatskoj, u prodaji preko 100 tisuća sjedala
Photo: Croatian Aviation

Dubrovačka će zračna luka zabilježiti značajno povećanje ovog prijevoznika. Linija između Dubrovnika i Atene s prometovanjem kreće početkom travnja a letovi su najavljeni do početka listopada.

Prijevoznik će gotovo iz tjedna u tjedan povećavati broj rotacija na ovoj liniji, a od 30. svibnja Aegean će između dva grada prometovati 6 puta tjedno (svakog dana osim nedjeljom), što je povećanje od 2 tjedna leta u odnosu na prošlogodišnji ljetni red letenja. Na ovoj liniji Aegean također planira zrakoplove tipa A320.

S obzirom na to da će Dubrovnik imati najveći broj tjednih rotacija, posljedično ima i najveći broj sjedala u prodaji ovog prijevoznika – više od 44 tisuće.

Aegean će ovog ljeta prometovati na tri redovne linije između Atene i hrvatskih zračnih luka s ukupno 12 tjednih rotacija, a u prodaji je preko 104 tisuće sjedala.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • Aegean nudi odličnu uslugu, ruku pod ruku s Turkishem. Sasvim pristojan obrok na kratkim letovima.