ANALIZE

2023. u Rijeci manje putnika u odnosu na godinu ranije!

Zračna luka Rijeka objavila je statistiku za prosinac 2023. godine te time zaključila godišnju statistiku. U ovoj je zračnoj luci prihvaćeno i otpremljeno manje putnika nego 2022. godine! Iako još nekoliko hrvatskih zračnih luka nije objavilo svoju statistiku, očekuje se da će ova zračna luka jedina imati pad broja putnika u 2023. godini!

2023. u Rijeci manje putnika u odnosu na godinu ranije!
Photo: S. DRECHSLER – Novi List

U 2023. godini Zračna luka Rijeka prihvatila je i otpremila ukupno 154.367 putnika, gotovo 10 tisuća putnika manje u odnosu na 2022. godinu. Nakon objave statistike za prosinac, finalizirana je godišnja statistika i ove zračne luke, a brojke su, očekivano, u prosincu bile skromne.

Kroz ovu je zračnu luku u zadnjem mjesecu 2023. godine prošlo svega 537 putnika, gotovo 900 putnika manje nego u prosincu 2022. godine.

Chart by Visualizer

Unatoč činjenici da je zračna luka u priopćenju sredinom godine najavljivala rast na godišnjoj razini u odnosu na 2022. godinu za okvirnih 2%, to se ipak nije dogodilo, a gotovo je sigurno da će riječka zračna luka biti jedina zračna luka u Republici Hrvatskoj koja je u prošloj godini zabilježila pad broja putnika.

Chart by Visualizer

Pretpandemijska 2019. godina bila je rekordna za ovu zračnu luku, tada je kroz nju prošlo 200 tisuća putnika, no zračna se luka u posljednje dvije godine toj brojci ipak nije približila. S obzirom na činjenicu da su određene linije ukinute za nadolazeću ljetnu sezonu, ostaje tek za vidjeti kakva će 2024. godina biti na Krku.

Ostalo je još dovoljno vremena za najave novih linija ili povećanje kapaciteta na postojećim, no riječka zračna luka svakako ima problem na kojem je potrebno raditi. Činjenica da će upravo ona biti jedina u Hrvatskoj u kojoj je u 2023. godini zabilježeno manje putnika nego 2022. trebalo bi biti poziv na uzbunu.

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • tako je to kad aerodrom vodi politika a ne struka, s obzirom na to da je drzava vlasnik. fuj. iste glave sjede na tom aerodromu koji samo propada, a onda na tu ljusturu stave novu fasadu i kao sad je sve super. davnih dana je netko tamo trebao odgovarati smjenom.