ANALIZE

1.1 milijun punika u Zadru, najuspješnija godina za zračnu luku

Zadarska je zračna luka 2022. godinu završila s najviše putnika preveznih u jednoj godini od njenog otvaranja. Ukupno je na Zemuniku zabilježeno 1.102.381 putnika, duplo više nego u 2021. godini!

<strong>1.1 milijun punika u Zadru, najuspješnija godina za zračnu luku</strong>
Photo: Zadar Airport

Zračna luka Zadar ovog je ljeta nizala rekorde iz mjeseca u mjesec, što se na kraju preslikalo i na godišnju statistiku. Zadar je u cijeloj prošloj godini prihvatio i otpremio više od 1.1 milijuna putnika, što je najbolji rezultat u povijesti ove hrvatske zračne luke.

Podsjećamo, u srpnju i kolovozu kroz ovu je zračnu luku prošlo više od 200 tisuća putnika svakog mjeseca, te više od 100 tisuća putnika u lipnju, rujnu i listopadu!

Promet je van ljetnih mjeseci vrlo skroman, što i ne čudi kada su sve linije prema Zadru sezonske, a razmjerno velik broj putnika ostvaruje se na desetinama linijama irskog niskotarifnog avioprijevoznika, Ryanaira.

Zadar će nastaviti rasti i ove godine, najavljeno je nekoliko novih linija Ryanaira o čemu smo već ranije i pisali, no s preko milijun putnika u jednoj godini, Zadar se rezultatom pridružio grupi većih hrvatskih zračnih luka – Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar