NOVOSTI

Zagreb u svibnju noću zatvoren zbog radova

Zagrebačka zračna luka jučer je objavila NOTAM u kojem stoji obavijest o zatvaranju uzletno-sletne staze u razdoblju od utorka, 2. svibnja, do srijede, 31. svibnja ove godine zbog radova na samoj stazi i rulnicama.

Zagreb u svibnju noću zatvoren zbog radova

Zbog radova na samoj uzletnoj stazi i rulnici F, zagrebačka će zračna luka u razdoblju od 02. do 31. svibnja biti zatvorena za sav promet. Naime, vrsta radova koja će se obavljati na samoj uzletno – sletnoj stazi (RWY 04/22) zračna će luka biti zatvorena za sav promet u razdoblju od 23 sata do 06:25 ujutro.

Avioprijevoznici su zbog radova već promijenili svoj red letenja, poput KLM-a koji je ranije imao planiran dolazak iza 23 sata, kao i njemačka Lufthansa na letu iz Frankfurta koji također noći u Zagrebu. Promjena se još uvijek nije dogodila kod niskotarifnog Ryanaira koji u svom redu letenja ovog ljeta planira dolaske i odlaske iz zagrebačke zračne luke i nakon 23 sata, no prijevoznik će definitivno morati raditi promjene jer u navedenom razdoblju zrakoplovi neće moći ni slijetati ni polijetati iz zagrebačke zračne luke.

Zagreb u svibnju noću zatvoren zbog radova

S obzirom na vrstu radova, ne postoje ni izuzeci, pa će zračna luka biti u tom razdoblju biti zatvorena i za humanitarne, državne i druge letove, a ujedno Zagreb neće biti ni opcija za slijetanje u slučaju nužde. Uz radove na samoj stazi, radovi će se odvijati i na rulnici F koja se praktički proteže paralelno uz cijelu uzletno-sletnu stazu.

Nemogućnost slijetanja zrakoplova iza 23 sata zbog radova vjerojatno će najveće probleme zadati upravo Ryanairu koji u Zagrebu ima svoju bazu te se zrakoplovi, zbog kašnjenja na više dnevnih letova, često vraćaju značajno kasnije od planiranog u zagrebačku zračnu luku.

Pitanje je kako će avioprijevoznik reagirati u tim situacijama, hoće li dolazni letovi koji imaju kašnjenje i najavljen dolazak iza 23 sata biti otkazani ili će pak odlaziti na alternaciju (često je to Zadar), a zatim se ujutro, po otvaranju zagrebačke zračne luke, vraćati kako bi odradili prve jutarnje letove, koji će zatim također biti u kašnjenju.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar