ANALIZE

Zagreb i Split zabilježili više od 260 letova ove nedjelje!

Ljeto nam se polako bliži kraju, ali hrvatske zračne luke i dalje bilježe značajan broj letova i destinacija. To se osobito odnosi na naše dvije najprometnije zračne luke koje su ove nedjelje zabilježile preko 130 rotacija zrakoplova, odnosno više od 260 dolaznih i odlaznih letova!

Zagreb

Najzaposleniji zrakoplovni prijevoznik bila je Croatia Airlines s preko 25 dnevnih rotacija zrakoplova. Croatia Airlines prometovala je prema 17 različitih odredišta među kojima su München, Rim (via Dubrovnik i via Split), Copenhagen, Amsterdam, Frankfurt, Pariz (Charles de Gaulle), Zürich, Skopje, Sarajevo, Athens (via Dubrovnik), Brussels (Zaventem), Barcelona i Mostar.

Od domaćih linija Croatia Airlines je prometovala prema Dubrovniku, Splitu te na liniji koja spaja Zagreb, Zadar i Pulu.

Uz nacionalnog prijevoznika, letove na domaćim linijama obavljao je i Trade Air, hrvatska charter zrakoplovna tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, koji je prometovao između Osijeka i Zagreba u sklopu PSO programa.

Od ostalih zrakoplovnih prijevoznika najzaposleniji je bio Ryanair koji je Zagreb povezao s odredištima kao što su Karlsruhe Baden, Brussels Charleroi, Malaga, Beauvais, Kos, London Stansted, Basel Mulhouse, Malmö Sturup, Malta, Rim Fiumicino, Milano Bergamo.

Prema i iz Zagreba prometovali su i British Airways (London), Austrian Airlines (Beč), KLM (Amsterdam), Air France (Pariz), Turkish Airlines (Istanbul), Finnair (Helsinki), Eurowings (Köln, Stuttgart), LOT (Warsaw), Qatar (Doha), Air Serbia (Beograd), Lufthansa (Frankfurt, München).

Air Transat je nastavio prometovati na liniji između Toronta i Zagreba te je time osigurao jedinu redovnu prekooceansku liniju u Zračnoj luci Zagreb tijekom ljetne sezone. Posljednji prekooceanski let ove ljetne sezone iz Zagreba prema Torontu planiran je za 8. listopada.

Split

Zagreb i Split zabilježili više od 260 letova ove nedjelje!

Što se tiče naše najprometnije morske zračne luke, iako se ljeto bliži kraju, Split je bio povezan s gotovo 40 destinacija diljem Europe. U Split i iz Splita su prometovale brojne aviokompanije te je Split zabilježio preko 70 rotacija zrakoplova, odnosno više od 140 letova ove nedjelje!

Nedjeljni raspored letenja obuhvatio je inozemne destinacije kao što su Frankfurt, Stuttgart, Atena, München, Hamburg, Köln, Berlin, Düsseldorf, Zürich, Geneva, Basel, Copenhagen, Pariz, Toulouse, Marseille, Nantes, Lille, Lyon, Bordeaux, Amsterdam, Rotterdam, London (Heathrow, Gatwick, Luton, Stansted), Bristol, Birmingham, Manchester, Edinburgh, Glasgow, Rim, Oslo, Varšava, Katowice, Beč, Dublin, Beograd, Prag, Madrid, Helsinki i Stockholm.

U Split i iz Splita letjeli su Eurowings, EasyJet, Volotea, Condor, Norwegian, Transavia, Finnair, SAS, Aegan, Jet2.com, Wizz Air, British Airways, KLM, LOT, Air Serbia, Lufthansa, Air France, Iberia, Vueling, Austrian, Edelweiss, Smartwings, Ryanair i Aer Lingus.

Kako je ranije najavljeno Croatia Airlinesa je ove ljetne sezone značajno povećala broj destinacija i dnevnih linija prema Zračnoj luci Split te je tako postala jedna od najzaposlenijih aviokompanija i u splitskoj zračnoj luci.

Konkretno, ove nedjelje nacionalni zrakoplovni prijevoznik Split je povezao s destinacijama kao što su Beč, Dublin, Frankfurt, Milano, München, Oslo, Pariz, Rim i Stockholm. Od domaćih destinacija Split je bio povezan sa Zagrebom letovima domaćeg nacionalnog prijevoznika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar