ANALIZE

Rast broja putnika u kolovozu u Rijeci, Puli, Zagrebu i Bolu

Nakon statistike za kolovoz tri zračne luke, Zadra, Splita i Dubrovnika, objavljene su brojke za još četiri hrvatske zračne luke. I u njima je zabilježen rast broja putnika u odnosu na kolovoz prošle godine.

Rast broja putnika u kolovozu u Rijeci, Puli, Zagrebu i Bolu

U zračnoj luci na Braču u kolovozu je bilo više od 4.500 putnika, što je tisuću putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine. S obzirom na to da Brač ovog ljeta ima redovnu liniju Croatia Airlinesa prema Munchenu, a više charter linija prometovalo je redovno i u kolovozu, očekivao se statistički rast pa brojke svakako nisu iznenađenje.

Chart by Visualizer

Pula je još uvijek daleko od svojih rezultata iz 2019. godine, Zadar kojem je bila toliko blizu po broju putnika sada je vrlo daleko, no ipak je u kolovozu u Puli bilo više od 100 tisuća putnika. Radi se o gotovo identičnom broju putnika kao u srpnju ove godine, pa je u dva mjeseca prihvaćeno i otpremljeno više od 200 tisuća putnika.

Chart by Visualizer

Zračna luka Rijeka u kolovozu je napokon imala rast broja putnika u odnosu na prethodnu godinu. Naime, u kolovozu je zabilježeno 3 tisuće putnika više u odnosu na kolovoz prošle godine, dok je ranijih mjeseci uglavnom bilježen blagi pad broja putnika u odnosu na iste mjesece prošle godine. U špici sezone Rijeka je zabilježila nešto više od 70 tisuća putnika.

Chart by Visualizer

Zagreb nastavlja s blagim rastom, baš kao i u prethodnim mjesecima ove godine. Radi se o 35 tisuća putnika više u odnosu na kolovoz prošle godine, prije svega zahvaljujući boljem punjenju zrakoplova na postojećim linijama, s obzirom na to da u Zagrebu ovog ljeta nema nekih velikih novosti po pitanju povećanja broja letova na postojećim linijama, niti mnogo novih linija koje su ovog ljeta krenule s prometovanjem.

Chart by Visualizer

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar