NOVOSTI

Više letove Iberije prema Splitu, Zagrebu i Dubrovniku

Španjolska Iberia, članica Oneworld alijanse, u ljetnom redu letenja 2024. godine ponudit će više letova prema tri hrvatske zračne luke iz svoje baze u Madridu.

Više letove Iberije prema Splitu, Zagrebu i Dubrovniku
Photo: Croatian Aviation

Španjolska nacionalna aviokompanija, Iberia, u predstojećem ljetnom redu letenja povećat će broj letova na sve tri linije prema hrvatskim zračnim lukama – Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Kompanija će se tako približiti kapacitetima koje je nudila još u ljeto 2019. godine, dok će, primjerice, prema Splitu, ponuditi najveći broj letova do sada.

Linija prema Zagrebu već od proljeća

Iberia će već s početkom ljetnog reda letenja, od kraja ožujka, obnoviti promet na sezonskoj liniji između Madrida i Zagreba. Kompanija će operacije pokrenuti s tri leta tjedno, svakog utorka, petka i subote, a već s početkom svibnja na liniji će prometovati 5 puta tjedno, svakog dana osim ponedjeljka i nedjelje.

Od početka srpnja, same špice ljetne sezone, najavljeni su svakodnevni letovi između dva grada, no od kraja srpnja Iberia će na ovo liniji prometovati čak 9 puta tjedno, dakle, svakodnevno, uz dva leta dnevno petkom i nedjeljom.

S krajem kolovoza broj letova će se iz tjedna u tjedan ponovno smanjivati, a za sada su za listopad sljedeće godine najavljena tri tjedna leta. Podsjećamo, Iberia je prije izbijanja globalne pandemije između Zagreba i Madrida prometovala i u zimskom redu letenja s dva leta tjedno, no tek treba vidjeti hoće li se kompanija odlučiti na takav potez sljedeće zime.

Do tri leta dnevno prema Dubrovniku

Dubrovnik je, sada već tradicionalno, vrlo popularno odredište za Iberiju u Hrvatskoj. Već od kraja ožujka Iberia će prema Dubrovniku prometovati četiri puta tjedno, a od kraja travnja broj tjednih rotacija povećat će se na čak 8!

Od kraja svibnja Iberia između Dubrovnika i Madrida nudi čak 10 letova tjedno (po dva leta dnevno utorkom, srijedom i subotom), što je samo uvertira u ono što slijedi krajem srpnja. Naime, Iberia od kraja 07. mjeseca planira između Dubrovnika i Madrida prometovati čak 15 puta tjedno, odnosno dva puta dnevno, dok je izuzetak utorak kada su najavljena čak tri dnevna leta!

S početkom rujna i ovdje će se smanjivati broj tjednih rotacija, no do kraja rujna je planirano do 9 letova tjedno. Posljednji ljetni mjesec, listopad, Iberia u Dubrovniku planira zaključiti s četiri tjedna leta.

Više letova prema Splitu

Splitska će zračna luka također imati više letova ovog španjolskog prijevoznika. Iberia obnavlja promet između Splita i Madrida s krajem ožujka s dva leta tjedno (srijedom i nedjeljom), od početka svibnja četiri puta tjedno, u lipnju pet puta tjedno, dok su za srpanj najavljeni svakodnevni letovi između dva grada.

Iberia će i u Splitu u kolovozu povećati broj tjednih rotacija. Najavljeno je 9 tjednih letova što je više nego prošlog ljeta, a dva dnevna leta planirana su ponedjeljkom i petkom, sve do početka rujna.

U rujnu će se broj tjednih rotacija između Madrida i Splita spustiti na četiri, dok su za listopad najavljena dva tjedna leta. Red letenja dostupan je u GDS-u te je sukladno njemu i kreiran ovaj članak, a svi spomenuti letovi otvoreni su za booking u globalnom distribucijskom sustavu.

Na najavljenim linijama prema tri hrvatske zračne luke Iberia planira koristiti zrakoplove tipa A320 i A321, kapaciteta od 146 do 200 sjedala, ovisno o konfiguraciji putničke kabine.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar