NOVOSTI

Tunisair planira charter letove prema Zagrebu

Nacionalni avioprijevoznik Tunisa, Tunisair, u predstojećoj ljetnoj sezoni planira letjeti na redovnoj charter liniji između Monastira i Zagreba. Charter letovi Tunisaira više su puta najavljivani na ovoj liniji još od 2019. godine, no nakon izbijanja globalne pandemije do realizacije ipak nije došlo.

Tunisair planira charter letove prema Zagrebu

Tunisair planira ovog ljeta prometovati na charter liniji između Zagreba i Monastira, grada u istočnom Tunisu na obali Sredozemnog mora. Tunisair je za potrebe turističkih agencija planirao ovu liniju gotovo svakog ljeta od 2019. godine, čak i u vrijeme globalne pandemije, no do realizacije programa ipak nije došlo, što je jedan način bilo i očekivano.

Kompanija je ponovno najavila letove sukladno zahtjevima turističkih agencija, pa će, u slučaju zadovoljavajućeg broja prodanih turističkih aranžmana, Tunisair prometovati na liniji između Zagreba i Monastira u razdoblju od 07. lipnja do 04. listopada ove godine. Charter letovi na spomenutoj liniji planirani su jednom tjedno, svake srijede, u popodnevnim satima.

Na spomenutoj liniji Tunisair planira koristiti svoje zrakoplove tipa A320 koji u floti ovog prijevoznika imaju kapacitet od 162 sjedala. Prijevoznik od uskotrupnih zrakoplova u floti ima i avione manjeg kapaciteta, tipa A319, kao i zrakoplove tipa B737-600.

Uz uvjet da agencije popune najavljene letove, Tunisair će između Zagreba i Monastira u spomenutom razdoblju ponuditi više od 5.500 sjedala. Charter letovi iz Zagreba su praktički rijetkost, pa je svaki pozitivan pomak u tom smislu hvalevrijedan.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar