NOVOSTI

TUI fly uvodi dodatne restrikcije za ručnu prtljagu

TUI fly uvodi nova i znatnot restriktivnija pravila u odnosu na dopuštenu ručnu prtljagu koja je uključena u cijenu osnovne karte i to počevši od 1. studenog 2023. godine.

TUI fly uvodi dodatne restrikcije za ručnu prtljagu
Photo: Tim Dennert

Do kraja listopada, odnosno 31. listopada ove godine i dalje će vrijediti pravila prema kojima putnik ima pravo na 1 manji komad ručne prtljage uključen u cijenu karte čije su dimenzije 55 cm X 40 cm X 20 cm i koji teži do 6 kilograma.

Od 1. studenoga 2023. godine TUI fly uvodi znatno restriktivnija pravila prema kojima će putnik i dalje imati pravo na 1 manji komad ručne prtljage uključen u cijenu osnovne karte, ali čije će dimenzije iznositi 40 cm X 30 cm X 20 cm i koji će težiti do 2 kilograma.

Dakle, po novim strožim pravilima putnici će imati pravo unijeti samo 1 manji komad ručne prtljage koji će moći spremiti ispod sjedala ispred sebe za vrijeme leta. Kako navode na službenim stranicama avioprijevoznika putnici će imati pravo unijeti primjerice mali ruksak, torbicu ili torbu za laptop.

Ako se putnici ipak odluče za ručnu prtljagu većih dimenzija morat će istu dodatno odabrati prilikom kupovine karte te platiti dodatnu naknadu u iznosu od 10 eura te će time imati pravo na 1 komad ručne prtljage dimenzija 55 cm X 40 cm x 20 cm i koji teži do 10 kilograma. Dodatan uvjet je naravno da ručna prtljaga može stati u za to predviđene pretince u kabini zrakoplova.

Kako aviokompanija navodi na svojim stranicama, putnici koji su svoje rezervacije i kupovinu karata obavili do 26. rujna 2023. godine imat će pravo na ručnu prtljagu prema dosadašnjim pravilima.

Također, uz nova pravila za ručnu prtljagu i dopuštenost isključivo jednog komada ručne prtljage (dimenzije 40 cm x 30 cm x 20 cm i težine do 2 kilograma), putnici imaju pravo u zrakoplov besplatno unijeti i predmete kao što su:

  • Kaput, pokrivač ili šal,
  • Vrećicu s predmetima kupljenim u duty free trgovini,
  • Kišobran bez oštrog vrha,
  • Manju kameru ili dalekozor,
  • Knjige i časopise za čitanje,
  • Pomagala za hodanje,
  • Pokrivače i hranu za djecu.

U slučaju da putnik prekrši pravila glede dopuštene ručne prtljage avioprijevoznik će primijeniti dodatne naknade i izvršiti naplatu.

Definitivno nova pravila za ručnu prtljagu smještaju TUI fly među najrestriktivnije niskotarifne prijevoznike i nadmašuju važeća pravila ostalih niskotarifnih prijevoznika kao što su Ryanair i Wizzair.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar