NOVOSTI

Air Transat povećava broj letova prema Zagrebu

Kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, planira veći broj tjednih rotacija između Zagreba i Toronta u 2024. godini.

Air Transat povećava broj letova prema Zagrebu

Air Transat, kanadski leisure avioprijevoznik koji već godinama, sezonski, u ljetnom redu letenja, prometuje između Toronta i Zagreba, najavio je svoj ljetni red letenja za sljedeću godinu u kojem povećava broj tjednih rotacija na više linija, uključujući i liniju prema glavnom gradu Hrvatske.

Transat ponovno planira obnoviti letove prema Zagrebu 04. svibnja sljedeće godine, u početku s jednim letom tjedno, a broj rotacija će se povećavati iz tjedna u tjedan. Od 23. lipnja na liniji će prometovati četiri puta tjedno, s polascima iz Toronta utorkom, četvrtkom, subotom i nedjeljom. Kanadski prijevoznik do sada nije prometovao s četiri tjedna leta prema Zagrebu, čak ni prije globalne pandemije koja je i ovog prijevoznika nakratko natjerala na suspenziju međunarodnih linija, uključujući i liniju prema Međunarodnoj zračnoj luci Zagreb.

Na liniji su sljedećeg ljeta najavljeni zrakoplovi tipa A330-200 koji kod ovog prijevoznika imaju razmjerno velik kapacitet od čak 332 sjedala. Prije izbijanja globalne pandemije na ovoj je liniji prometovala i Air Canada Rouge, no kompanija je u vrijeme pandemije umirovila sve širokotrupce pa više ne prometuje na long haul linijama, čime je Air Transat trenutno jedini avioprijevoznik koji nudi direktnu liniju između Toronta i Zagreba.

Radi se praktički o prvom najavljenom povećanju za zagrebačku zračnu luku za sljedeću ljetnu sezonu. Kako doznajemo, tu povećanjima nije kraj, u sljedećim tjednima i mjesecima slijedi još vijesti o pozitivnim promjenama u redu letenja drugih avioprijevoznika!

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar