NOVOSTI

Transavia kreće s letovima prema 5 hrvatskih aerodroma

Niskotarifna Transavia, tvrtka kćerka u vlasništvu Air France – KLM grupacije, u travnju obnavlja promet prema pet hrvatskih zračnih luka – Puli, Rijeci, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Kompanija u ovoj ljetnoj sezoni planira manje operacija prema hrvatskim aerodromima u odnosu na prethodne godine.

Transavia kreće s letovima prema 5 hrvatskih aerodroma
Photo: Josip Markuz

Transavia u travnju kreće s prometovanjem na sezonskim linijama prema hrvatskim zračnim lukama. Pula, Rijeka i Zadar ovog će ljeta imati po jednu liniju ovog avioprijevoznika, Dubrovnik dvije, a Split tri. Valja također spomenuti kako prema Dubrovniku i Splitu prometuju i francuski Air France i nizozemski KLM, no i brojni drugi prijevoznici koji hrvatske zračne luke povezuju s francuskim destinacijama.

Iz Pule:

Rotterdam, od 20. travnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, od srpnja pet puta tjedno, svakog dana osim srijedom i petkom. U rujnu ponovno dolazi do smanjenja rotacija, dok je za listopad najavljen tek jedan let tjedno.

Iz Rijeke:

Eindhoven, od 20. travnja, dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom. Za srpanj i kolovoz trenutno su najavljena tri leta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom, a linija završava s prometovanjem na samom početku listopada.

Iz Zadra:

Rotterdam, od 22. travnja, dva puta tjedno, srijedom i subotom. U srpnju i kolovozu najavljena su tri leta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i subotom. U listopadu je najavljen tek jedan let tjedno, subotom, do 28. listopada.

Iz Splita:

Amsterdam, od 21. travnja, dva puta tjedno, petkom i nedjeljom. U svibnju je najavljen treći let tjedno, a taj će se broj tjednih operacija nastaviti sve do sredine listopada kada linija završava s prometovanjem za ovu sezonu.

Pariz Orly, od 07. travnja, tri puta tjedno, ponedjeljkom, četvrtkom i nedjeljom. U srpnju su najavljena četiri leta tjedno, a u kolovozu svakim danom osim subotom. Četiri leta tjedno na ovoj su liniji najavljena do kraja listopada.

Rotterdam, od 20. travnja, četiri leta tjedno. U svibnju i lipnju najavljen je jedan let tjedno više, dok su za srpanj i kolovoz, samu špicu sezone, najavljeni svakodnevni letovi na ovoj liniji. Linija će prometovati i u listopadu s dva leta tjedno, do 28.10.

Iz Dubrovnika:

Pariz Orly, od 07. travnja, četiri puta tjedno. U srpnju je najavljeno pet, a u kolovozu šest tjednih letova na ovoj liniji. Četiri leta tjedno između Orlya i Dubrovnika Transavia planira sve do kraja listopada,

Rotterdam, od 15. travnja, tri puta tjedno, utorkom, četvrtkom i subotom. Tri leta tjedno planirana su do kraja rujna, dok će u listopadu zrakoplovi na ovoj liniji planirati dva puta tjedno.

Niskotarifna Transavia u svojoj floti koristi zrakoplove tipa B737-700 te B737-800 kojih u floti ima ukupno 73. Manji zrakoplovi tipa -700 imaju kapacitet od 149 sjedala, dok veći zrakoplovi tipa -800 imaju kapacitet od 189 sjedala.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar