ANALIZE

Svibanjska statistika Osijeka, Zadra i Zagreba

Tri hrvatske zračne luke, Osijek, Zadar i Zagreb, objavile su svoju mjesečnu statistiku za svibanj. Donosimo brojke po zračnim lukama.

Svibanjska statistika Osijeka, Zadra i Zagreba

Zračna luka Osijek u svibnju je prihvatila i otpremila ukupno 1.978 putnika, okvirno 700 više u odnosu na isti mjesec prošle godine. U prvih 5 mjeseci Osijek ima oko 2 tisuće putnika više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Brojke će u Osijeku značajnije rasti u lipnju zbog uvođenja redovne linije Ryanaira između Osijeka i Londona.

Chart by Visualizer

Zračna luka Zadar u svibnju ove godine zabilježila je 90.118 putnika što je praktički isti broj u odnosu na svibanj prošle godine (90.059). Krivac što u Zadru nije bilo značajnijeg rasta jest Ryanair koji je na nizu linija iz svoje ljetne baze odgodio početak prometovanja za lipanj i srpanj. Ipak, Zadar bi rekordne brojke iz prošle godine trebao preteći u samoj špici ljetne sezone, što zbog većeg broja redovnih linija, ali i bolje popunjenosti putničke kabine na letovima brojnih avioprijevoznika.

Chart by Visualizer

Međunarodna zračna luka Zagreb u svibnju je imala 329.473 putnika, odnosno 64 tisuće putnika više u odnosu na svibanj prošle godine. Brojke rastu prije svega zahvaljujući niskotarifnom Ryanairu, s obzirom na to da su brojni drugi prijevoznici u ovoj ljetnoj sezoni smanjili kapacitet prema glavnom gradu Hrvatske. Ryanair je, za razliku od prošle godine, u svibnju prometovao na većem broju operacija, iako su određeni letovi bili otkazani zbog radova na uzletno – sletnoj stazi. Ukupno je, u prvih 5 mjeseci ove godine, kroz zagrebačku zračnu luku prošlo 1,3 milijuna putnika.

Chart by Visualizer

1 komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • Ako oću ponekad sudjelovat u nekim komentarima i analizama, trebao bi od Vas dobijat novosti.