ANALIZE

Rekordan svibanj u splitskoj zračnoj luci!

Zračna luka Split u svibnju ove godine prihvatila je i otpremila više od 315 tisuća putnika, što je povećanje i u odnosu na svibanj rekordne 2019. godine!

Rekordan svibanj u splitskoj zračnoj luci!

Zračna luka Split u svibnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 315.855 putnika, što je 65 tisuća putnika više u odnosu na isti mjesec prošle godine.

Još je značajniji podatak da je u odnosu na svibanj 2019. godine, dakle prije izbijanja globalne pandemije, ovaj svibanj bolji. Naime, kroz splitsku je zračnu luku prošlog mjeseca prošlo 5 tisuća putnika više u odnosu na predpandemijsku godinu koja je u hrvatskim zračnim lukama bila najbolja do sada.

Chart by Visualizer

U prvih 5 mjeseci 2023. godine na Resniku je ukupno zabilježeno preko 586 tisuća putnika, pa je gotovo sigurno da će krajem ovog mjeseca Zračna luka Split zabilježiti i prvog milijuntog putnika ove godine. Naime, već u lipnju broj putnika na mjesečnoj razini će također rasti, očekuje se minimalno 450 tisuća putnika.

Split će do kraja ove godine prihvatiti i otpremiti više od 3 milijuna putnika, a pravo je pitanje hoće li dostići godišnji rezultat iz 2019. kada je kroz ovu zračnu luku prošlo 3,3 milijuna putnika.

Do kraja ljetnog reda letenja Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo raspisat će i natječaj za izbor drugog pružatelja usluga u ovoj hrvatskoj zračnoj luci, s obzirom na izrazito dobar promet u nekoliko ljetnih mjeseci, nema sumnje da će brojne kompanije biti zainteresirane za posao u Splitu.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar