NOVOSTI

Štrajk avioprijevoznika Aer Lingus ograničeno utječe i na linije prema Hrvatskoj

Još jedan štrajk u nizu i nije nekakva novost te smo na iste već ranije upozoravali. Ovaj put štrajkom je pogođen raspored letenja irskog nacionalnog avioprijevoznika Aer Lingus, uključujući i u određenoj manjoj mjeri linije prema Hrvatskoj.

Štrajk avioprijevoznika Aer Lingus ograničeno utječe i na linije prema Hrvatskoj
Photo: Miguel Ángel Sanz

Naime, kao odgovor na štrajk koji je u tijeku, Aer Lingus je nastavno na otkazivanja od 26. do 30. lipnja, morao otkazati i dodatni niz letova za ovaj ponedjeljak i utorak, odnosno 1. i 2. srpnja. Sveukupno Aer Lingus je najavio otkazivanje 50 letova, a sve kako bi se raspored letenja učinio što optimalnijim i što bezbolnijim za putnike i aviokompaniju. Otkazivanja predviđena za 1. i 2. srpnja ne bi trebala dalje utjecati na letove irskog nacionalnog avioprijevoznika prema hrvatskim zračnim lukama.

Nažalost, među otkazanim letovima do kraja lipnja našli su se sljedeći letovi iz i prema Dubrovniku:

  • 29.06. | Cork – Dubrovnik (EI0804) | Dubrovnik – Cork (EI0805),
  • 29.06 | Dublin – Dubrovnik (EI0476) | Dubrovnik – Dublin (EI0477).

Ponovno, valja napomenuti kako štrajkom na sreću ne bi dalje trebale biti pogođene linije prema hrvatskim odredištima početkom srpnja, odnosno linije iz Dublina prema Splitu i Dubrovniku te linija iz Corka prema Dubrovniku na 1. i 2. srpnja. Stoga, ako je suditi po objavama irskog nacionalnog avioprijevoznika i rezervacijskom sustavu Aer Lingusa, ne morate se bojati barem u ovom trenutku otkazivanja svog putovanja iz Irske u Hrvatsku, odnosno obratno na prve dane srpnja.

Nastavno na mjere koje su poduzete radi odlaska u štrajk letačkog osoblja okupljenog oko Irish Air Line Pilots Association (IALPA), Aer Lingus svim putnicima koji su imali zakazane letove u razdoblju od 26. lipnja do 2. srpnja nudi i mogućnost besplatne promjene datuma putovanja, kao i mogućnost povrata novaca. Naravno, teško da ovakva mjera može utješiti nekoga tko si je već primjerice uplatio godišnji odmor.

Kako ne bi bilo daljnjih iznenađenja, savjetujemo da svakako prije putovanja posjetite službene web stranice irskog nacionalnog avioprijevoznika Aer Lingus radi više informacija.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar