NOVOSTI

Star Alliance otvorio novi salon u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle

Star Alliance, najveći svjetski zrakoplovni savez čiji je član i hrvatski nacionalni prijevoznik Croatia Airlines, jučer je svečano otvorio svoj drugi putnički salon u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle.

Star Alliance otvorio novi salon u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle
Photo: Star Alliance

Počevši s petkom, 13. listopada 2023., pristup salonu imaju putnici prvog i poslovnog razreda te korisnici Star Alliance Gold statusa na letovima zrakoplovnih kompanija članica, koji polaze s izlaza od rednog broja 10 do 38 na terminalu 1.

Uz navedene putnike i članovi United Cluba i Air Canada Maple Leaf Cluba, koji ispunjavaju uvjete, također imaju pristup salonu.

Novi salon smješten je u zrakoplovnoj zoni odmah nakon imigracijskih i sigurnosnih kontrola u najnovijem dijelu terminala. Prostrani, ali intimni prostor može primiti više od 300 gostiju i prostire se na otprilike 1300m2.

Dizajnirala ga je arhitektonska tvrtka koja je već prije dizajnirala Star Allianceov nagrađivani salon u Los Angelesu 2013. godine.

Zbog staklene stijene koja se proteže cijelom dužinom, salon nudi pogled na pistu i dovoljno prirodne svjetlosti.

Prostor je uređen radovima lokalnih brendova i umjetnika te podsjeća na bezvremensku parišku estetiku s reljefnim zidovima i svodovima, a ukrašen je zadivljujućim crno-bijelim fotografijama Eiffelova tornja i opremljen pomno odabranim djelima francuskih umjetnika te jamči besprijekoran vizualni dojam.

Star Alliance otvorio novi salon u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle
Photo: Star Alliance

Među iznimnim obilježjima jest i predivan bar dobrodošlice, koji nudi bogat izbor pića, vinski bar te čajni salon, koji nudi asortiman čajeva iz cijelog svijeta. Za poslovne putnike koji vole mirniji prostor postoje privatne radne kabine i skroviti kutci u cijelom salonu.

Novi putnički salon Star Alliancea u Parizu nudi ponešto za svakog posjetitelja. Gosti se mogu opustiti u sjajno osvijetljenom zimskom vrtu ili prostranom vanjskom dvorištu ili se osvježiti u dobro opremljenim tuš kabinama.

Star Alliance otvorio novi salon u pariškoj zračnoj luci Charles de Gaulle
Photo: Star Alliance

Na Terminalu 1 trenutno rade dva Star Alliance salona. Prvi salon, renoviran 2019. i smješten prije sigurnosne provjere na razini 10, sada će služiti putnicima koji odlaze na letovima unutar Schengenskog područja od izlaza 50 do 78, kao i korisnicima iz različitih programa koji polaze sa svih izlaza.

Trenutačno 20 članica Star Alliancea, uključujući i nacionalnog prijevoznika Croatia Airlines, leti iz Pariza (Charles de Gaulle – CDG) nudeći 464 tjedna polaska prema 34 odredišta u 22 države.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar