NOVOSTI

Qatar Airways planira 10 tjednih letova prema Zagrebu za ljeto 2024

Qatar Airways odradio je svojevrsnu izmjenu, odnosno prilagodbu rasporeda letenja za ljetnu sezonu 2024 na više od 50 linija. Kako sada stvari stoje Zagreb bi trebao ostati na 10 tjednih rotacija zrakoplova na liniji između Dohe (DOH) i Zagreba (ZAG).

Qatar Airways planira 10 tjednih letova prema Zagrebu za ljeto 2024
Photo: Jan Rosolino

Prema i iz Zagreba Qatar Airways planira i dalje prometovati 10 puta tjedno tijekom ljetne sezone 2024, a uz to su također planirani i zrakoplovi tipa Airbus A320. Naravno ovisno o potražnji ili nenadanim događajima moguća su na određene dane i odstupanja u odnosu na tip zrakoplova.

Dakle, ako se u međuvremenu ne dogode dodatne izmjene rasporeda, Zagreb će u ljetnoj sezoni 2024 ostati na jednakom broju tjednih rotacija, odnosno dolaznih i odlaznih letova s jednakim kapacitetom sjedala kako je to sada slučaj u zimskom redu letenja 2023/2024.

Što se tiče dinamike odvijanja tjednih letova, ona bi također trebala ostati ista, tako da je ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom planiran 1 dnevni let u popodnevnom terminu, dok su utorkom, četvrtkom i nedjeljom planirana 2 dnevna leta u prijepodnevnom i popodnevnom terminu.

Budući da je ljetni red letenja još uvijek relativno daleko, postoji mogućnost da će Qatar Airways ponovno izmijeniti broj tjednih rotacija na liniji prema Zagrebu i to u vidu povećanja s 10 na 14 tjednih rotacija. Kad bi Zagreb dobio 14 tjednih rotacija, odnosno 14 dolaznih i 14 odlaznih tjednih letova, tada bi se Zagreb i Qatar Airways ponovno vratili na predpandemijsku 2019. godinu barem što se tiče broja dnevnih i tjednih letova.

Iako su postojala nekakva nagađanja kako bi Qatar Airways mogao uvesti liniju prema Dubrovniku koju je već ranije planirao uvesti u 2020. godini, a koju zbog pandemije koronavirusa nije uveo, od iste ne bi trebalo biti ništa u sljedećoj sezoni ako je suditi po sadašnjim najavama.

Uzevši u obzir sve dosadašnje najave, izgleda kako ćemo tijekom sljedeće ljetne sezone zrakoplove Qatar Airwaysa i dalje viđati samo u Zagrebu i to jednako često kao što ih već sada viđamo tijekom zimskog reda letenja.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar