NOVOSTI

Otkazuju se letovi: štrajk u njemačkim zračnim lukama 17.02.

Munchenska zračna luka, druga po veličini u Njemačkoj, priopćila je danas da otkazuje sve letove zbog štrajka osoblja u petak, kada počinje Muenchenska konferencija o sigurnosti.

<strong>Otkazuju se letovi: štrajk u njemačkim zračnim lukama 17.02.</strong>

“Zbog štrajka (…) sve redovne putničke linije otkazuju se od petka u 00.00 sati do subote u 1.00 sat”, navodi u priopćenju operator zračne luke, dodajući da se otkazuje više od 700 letova u dolasku i u odlasku.

Predviđeni su samo “posebni” letovi, poput “humanitarnih, medicinskih i tehničkih” te letovi kojima putuju sudionici Muenchenske konferencije o sigurnosti, diplomatskog skupa na kojemu od petka do nedjelje sudjeluju međunarodni čelnici. Zaposlenike sedam njemačkih zračnih luka, među kojima su najveće, na štrajk je pozvao sindikat Verdi, dok traju teški pregovori o plaćama.

Frankfurtska zračna luka, najveća u zemlji, upozorila je da će se promet “znatno poremetiti” i preporučila je putnicima da “ne dolaze u zračnu luku”. Očekuje se da će zračne luke u Frankfurtu, Muenchenu, Hamburgu, Stuttgartu, Dortmundu, Hannoveru i Bremenu biti paralizirane zbog obustave rada, a putnici su upozoreni na česta otkazivanja i na kašnjenje.

Doprema humanitarne pomoći žrtvama potresa u Turskoj i Siriji bit će izuzeta od štrajka, priopćili su organizatori. Promet u zračnim lukama Munichena i Frankfurta bio je znatno poremećen u srijedu zbog pada informatičkog sustava njemačkog avioprijevoznika Lufthanse. Bio je to ujedno i razlog kašnjenja Lufthanse danas na liniji iz Munchena za Zagreb, dok je iz istog razloga otkazan let iste kompanije između glavnog grada Hrvatske i Frankfurta.

Croatia Airlines, koja svakodnevno povezuje Zagreb i Split s Frankfurtom i Munchenom, na svojoj web stranici navela je obavijest o štrajku te da će sve daljnje informacije objaviti naknadno. Putnike se poziva da prate službene stranice avioprijevoznika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar