ANALIZE

Osijek prošlog mjeseca 1.717 putnika, Rijeka ponovno u padu

Zračna luka Osijek objavila je svoju mjesečnu statistiku za prethodni mjesec. Kroz vrata ove zračne luke u travnju je prošlo 1.717 putnika, 500 putnika više nego istog mjeseca prošle godine.

Osijek prošlog mjeseca 1.717 putnika, Rijeka ponovno u padu
Photo: Rijeka Airport

Zračna luka Osijek u travnju ove godine prihvatila je i otpremila ukupno 1.717 putnika na domaćim i trenutno jedinoj međunarodnoj liniji za Munchen, što je povećanje od 500 putnika u odnosu na isti mjesec prošle godine (1.209). U prva četiri mjeseca Osijek je zabilježio ukupno 4.913 putnika, što je povećanje od 2.100 putnika u odnosu na prva četiri mjeseca 2022. godine.

Brojke će u lipnju značajnije rasti s obzirom na to da se 02. lipnja u Zračnu luku Osijek vraća irski niskotarifni avioprijevoznik, Ryanair, s redovnom linijom za London koja će u prometu biti dva puta tjedno, svakog ponedjeljka i petka. Za očekivati je da će u lipnju Osijek imati i do 5 tisuća putnika, što je značajna razlika u odnosu na dosadašnje mjesece, ali i prošlu godinu.

Rijeka ponovno u padu

I riječka je zračna luka objavila svoju statistiku za travanj. U ovoj je zračnoj luci u travnju bilo 3.251 putnika, što je čak tri tisuće putnika manje u odnosu na prošlogodišnji travanj (6.269). Razlog tome je kasniji start brojnih sezonskih linija, a na ovaj negativni rezultat najveći utjecaj ima Ryanair koji je tri svoje linije odlučio pokrenuti značajno kasnije nego prošle godine.

U prva četiri mjeseca Rijeka bilježi 4.395 putnika, što je pad od gotovo 3.200 putnika u odnosu na razdoblje od siječnja do kraja travnja 2022. godine.

Ipak, negativan trend u Rijeci trebao bi se preokrenuti u ljetnim mjesecima. Kako smo ranije najavili zahvaljujući informacijama iz same zračne luke, kapacitet u špici sezone ipak će biti veći u odnosu na prošlogodišnje ljeto, pa se očekuje i blagi porast broja putnika na godišnjoj razini.

Na Braču preko 300 putnika

Objavili smo statistiku i zračne luke na Braču. U njoj je u travnju zabilježeno 328 putnika, dok je istog mjeseca prošle godine u ovoj zračnoj luci bilo 149 putnika.

U prva četiri mjeseca zračna je luka zabilježila 418 putnika, duplo više nego u istom razdoblju prošle godine. Grafikoni spomenutih zračnih luka dostupni su u zasebnoj kategoriji te su ažurirani s podacima za travanj. Preostaje još pričekati objavu brojki Međunarodne zračne luke Zagreb koja već mjesecima posljednja objavljuje svoje brojeve.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar