NOVOSTI

Objavljen ljetni red letenja Zračne luke Dubrovnik

Zračna luka Dubrovnik na svojoj je web stranici objavila ovogodišnji ljetni red letenja koji na snagu stupa krajem ožujka i biti će aktualan sve do kraja listopada ove godine.

Objavljen ljetni red letenja Zračne luke Dubrovnik

Dubrovačka zračna luka u ovoj godini očekuje rast broja putnika u odnosu na prošle godine, no za pretpostaviti je da neće doći do ostvarenja istog rezultata iz predpandemijske 2019. godine.

Brojni europski ali i svjetski poznati prijevoznici vraćaju se u dubrovačku zračnu luku, poput nizozemskog KLM-a, francuskog Air Francea, njemačke Lufthanse, British Airways prometovao je i zimi pa praktički nema prekida prometa, tu je i Austrian Airlines, Air Serbia, skandinavski SAS, Aer Lingus, Finnair, Turkish Airlines, poljski LOT, nacionalni prijevoznik Croatia Airlines. U promet se krajem svibnja vraća i jedina redovna direktna linija između SAD-a i Hrvatske, ona između New Yorka i Dubrovnika na kojoj će ponovno prometovati američki United Airlines. Dubrovnik će imati i direktnu vezu s Dubaijem, a brojni niskotarifni prijevoznici, poput Eurowingsa, Ryanaira, Wizz Aira, Vuelinga, Volotee i drugih, Dubrovnik će povezivati s europskim zračnim lukama.

Dubrovnik je vrlo važno odredište za leisure prijevoznike poput britanskih Jet2.com-a i TUI-a, samo će TUI imati gotovo 10 linija prema Zračnoj luci Dubrovnik, a četvrtkom, kada dolazi do smjene putnika na cruiserima, u najjužniju zračnu luku prijevoznik će slati i širokotrupne zrakoplove.

Naravno, s krajem ožujka i stupanjem ljetnog reda letenja na snagu kreće manji broj aviolinija, većina prijevoznika broj tjednih frekvencija povećati će u samoj špici ljetne sezone, u razdoblju od početka srpnja do početka rujna, što je već klasično s obzirom na sezonalnost.

Cijeli red letenja s popisom destinacija, avioprijevoznika i vremenima možete provjeriti klikom niže.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar