NOVOSTI

Nizozemski KLM značajno povećava broj letova prema Splitu i Dubrovniku!

Nizozemski nacionalni avioprijevoznik, KLM Royal Dutch Airlines, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja značajno će povećati broj rotacija prema Splitu i Dubrovniku!

Nizozemski KLM značajno povećava broj letova prema Splitu i Dubrovniku!

Iako smo prije početka ljetne sezone već najavili povećanja KLM-a na linijama iz Amsterdama prema Splitu i Dubrovniku, prijevoznik je ovog tjedna napravio dodatne izmjene te dodatno povećava broj rotoacija prema dvije hrvatske zračne luke!

Naime, KLM je ovog proljeća najavio dodatna dva tjedna leta prema Dubrovniku u špici sezone, u razdoblju od početka srpnja do kolovoza (ukupno 9 letova tjedno), no prijevoznik je odlučio dodatno povećati broj rotacija na ovoj liniji uvođenjem dodatnog leta koji će noćiti u Dubrovniku, čime će se broj tjednih rotacija u špici sezone povećati sa 9 na čak 16! KLM već noći u Splitu i Zagrebu, no od ovog će ljeta posada ovog prijevoznika spavati i u Dubrovniku. Dodatni, svakodnevni letovi imati će kasni večernji dolazak u Dubrovnik, te ranojutarnji povratak iz Dubrovnika prema Amsterdamu s zrakoplovima iz Boeing 737 obitelji.

Dodatna rotacija između Dubrovnika i Amsterdama planirana je od 15. srpnja, svakodnevno, sve do kraja kolovoza.

Uz povećanje prema Dubrovniku, KLM će dodatno povećati kapacitet i prema Splitu, prema kojem prijevoznik prometuje cijele godine. Naime, u samoj špici sezone, od kraja lipnja do kraja kolovoza, KLM prema Splitu prometuje čak tri puta dnevno, o čega jedna rotacija noći u Splitu (dolazi navečer, odlazi sljedećeg dana rano ujutro). Prijevoznik će upravo tu rotaciju s noćenjem zadržati u prometu i van špice sezone. Naime, dodatna dnevna rotacija neće završiti s prometovanjem krajem kolovoza, već će KLM istu zadržati sve do kraja listopada, odnosno kraja ovogodišnjeg ljetnog reda letenja!

Ranojutarnji letovi iz Splita svakodnevno će prometovati prema Amsterdamu i u rujnu i listopadu, a isti su od danas u prodaji na službenoj stranici avioprijevoznika.

Radi se o velikom povećanju kapaciteta prema Splitu i Dubrovniku. Podsjećamo, KLM je prema Dubrovniku u prošlogodišnjoj špici sezone prometovao 7 puta tjedno, dok se ove godine broj tjednih rotacija penje na čak 16! Što se tiče Splita, u rujnu i listopadu prošle godine KLM je, umjesto svakodnevno, prema Splitu prometovao tek 2 puta tjedno, dok će u ovoj posezoni putnicima na raspolaganju biti čak 14 tjednih letova.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar

  • […] Nizozemski nacionalni avioprijevoznik, KLM Royal Dutch Airlines, u ovogodišnjem ljetnom redu letenja značajno će povećati broj rotacija iz Amsterdam prema Dubrovniku svakodnevno od 15. srpnja do kraja kolovoza, prenosi Croatian Aviation. […]