NOVOSTI

Loši rezultati europskih aviokompanija u prvom kvartalu

Velik broj aviokompanija u prvom je kvartalu ove godine zabilježio vrlo loše financijske rezultate. Razloga je više, no u Lufthansa grupi kao najveći razlog velikog gubitka navodi se dugotrajni štrajk unutar kompanije.

Loši rezultati europskih aviokompanija u prvom kvartalu

Više europskih aviokompanija (kao i onih sa središtima van europskog kontinenta), u prvom kvartalu ove godine zabilježile su velike financijske gubitke.

Razlozi su brojni, no prije svega ih treba tražiti u činjenici da je prvi kvartal godine ujedno i najslabiji po pitanju yielda, s obzirom na to da je putnička potražnja razmjerno niska, te da se zrakoplovi pune prodajom značajno povoljnijm cijenama aviokarata u odnosu na drugi i treći kvartal u godini, kada je potražnja drastično veća unutar Europe, uglavnom zahvaljujući ljetnoj sezoni koja stimulira i veću potražnju.

Uz to treba navesti i više od 15 dana loših vremenskih uvjeta diljem Europe, što se odrazilo na velika europska čvorišta, poput Frankfurta, Munchena i Amsterdama, kada su spomenute (ali i druge) zračne luke imale velikih operativnih problema, a u nekima je zračni promet bio i u prekidu. Sve se to značajno odrazilo na avioprijevoznike koji su rebukirali svoje putnike kako bi isti nastavili putovanje do svog finalnog odredišta, dok je velikom broju njih omogućen i smještaj u hotelima.

Unutar Lufthansa grupe došlo je do štrajkova koji su se ponavljali iz tjedna u tjedan, pa je tako samo Lufthansa u prvom kvartalu ove godine zabilježila više od 730 milijuna eura gubitka, od čega je, navode iz kompanije, više od 350 milijuna eura posljedica samih štrajkova. Grupacija Air France – KLM zabilježila je gubitak veći od 350 milijuna eura u prvom kvartalu, dok je u Austrian Airlinesu gubitak veći od 120 miljuna eura, djelomično također zbog štrajkova unutar kompanije.

Sve kompanije u svojim priopćenjima za medije zaključuju kako i dalje, u nastavku poslovne godine, očekuju pozitivne financijske rezultate, no sigurno je da će doći do određenih rezanja što će se teško pozitivno odraziti na zadovoljstvo putnika i djelatnika.

Dodaj komentar

Pritisnite ovdje da bi ostavili komentar